Τ/κ ΜΜΕ: Άρχισε ο προγραμματισμός για την επιστροφή Μαρωνιτών

Τ/κ ΜΜΕ: Άρχισε ο προγραμματισμός για την επιστροφή Μαρωνιτών

10/08/2017 - 15:42

Άρχισε ο προγραμματισμός για την επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους ενώ κατά τη χθεσινή σύσκεψη της αρμόδιας "επιτροπής" συζητήθηκαν εργασίες που θα πρέπει να γίνουν, τα επόμενα βήματα και ορίστηκε υποεπιτροπή για επαφές με τη μαρωνίτικη κοινότητα.
 
Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η σύσκεψη έγινε στο «προεδρικό» υπό την προεδρία του «υφυπουργού προεδρίας» Γκιουρντάλ Χιουντάογλου και σε αυτή συμμετείχαν ο «υφυπουργός πρωθυπουργίας» Μετίν Μπέιογλου, ο «υφυπουργός» οικονομικών  Κουντρέτ Ακάι, ο «υφυπουργός» εσωτερικών Γκιουρκάν Καρά, ο «διευθυντής» του «υπουργείου» εξωτερικών Κεμάλ Κιοπρουλού, ο σύμβουλος της τουρκικής «πρεσβείας» Μπεϊαμί Καλίοντσου και ο «πρόεδρος" της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» Αϊφέρ Σαίτ Ερκμεν.
 
Όπως αναφέρεται, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της «προεδρίας» και του ηγέτη των Τ/κ.
 
Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη νομική,  οικονομική και τεχνική διάσταση της επιστροφής των Μαρωνιτών.
 
Αξιολογήθηκαν παράλληλα όσες εργασίες έγιναν για το θέμα αυτό και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.
 
Αποφασίστηκε όπως η επόμενη συνεδρία της «επιτροπής» πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.

Kαλή εξέλιξη χαρακτήρισε ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την απόφαση να επιτραπεί η επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους, με τον Ερχάν Ερτσίν να λέει πως πρόκειται για πολύ σημαντική πολιτική απόφαση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του «προεδρικού», ο Ερτσίν μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, στα κατεχόμενα, έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα που θα υπάρξουν, είπε ότι δεν υπάρχει βιασύνη και ότι αξιολογούν τα βήματα προτού προχωρήσουν.


Close