Ιωνάς: «Η κοινωνία, αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει και τους έθεσε στην αντιπολίτευση» - Τι απαντούν τα κόμματα

Ιωνάς: «Η κοινωνία, αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει και τους έθεσε στην αντιπολίτευση» - Τι απαντούν τα κόμματα

12/08/2017 - 17:45
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μετά το θάνατο 37χρονου στις Φυλακές.  Nέα απάντηση έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου στους επικριτές του και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Υπουργός εξέδωσε το Σάββατο νέα γραπτή δήλωση αφορμή το θάνατο κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές.

Στην γραπτή δήλωση ο Υπουργός αναφέρει ότι "κάποιοι επιμένουν, ελλείψει επιχειρημάτων, να αποδίδουν ευθύνες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση για τον θάνατο κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές, καταφεύγοντας σε ύβρεις και καταδεικνύοντας την κατρακύλα του πολιτικού τους λόγου".

"Παραγνωρίζουν τις ευθύνες και την απραξία τους όταν στις Φυλακές κυριαρχούσε με την ανοχή τους η απαξίωση του ανθρώπου και της αξιοπρέπειάς του. Γι αυτό η κοινωνία, αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει και τους έθεσε στην αντιπολίτευση", καταλήγει ο κ. Νικολάου στη γραπτή δήλωση.
 

ΑΚΕΛ: «Έπεισε για τον λαϊκισμό και την ευθυνοφοβία του»

Απάντηση στον Υπουργό δόθηκε από το ΑΚΕΛ όπου μέσω του εκπροσώπου Τύπου Στέφανου Στεφάνου αναφέρεται ότι: «Δεν αναμέναμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώσει τίποτα διαφορετικό σε απάντηση των επικρίσεων των κομμάτων για το νέο θάνατο στις Κεντρικές Φυλακές. Τέσσερα και πλέον χρόνια στον υπουργικό θώκο ο κ. Νικολάου έχει πείσει για το λαϊκισμο, τον αυταρχισμό και την ευθυνοφοβία του».

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ,«τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της πολιτικής του ευθύνης είναι συνεχή και πολλαπλά αλλά ο κ. Νικολάου δηλώνει ικανοποιημένος για τα έργα του. Είναι σαφές ότι ο Υπουργός ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Η κοινωνία όμως τον φτύνει και αυτός ανοίγει ομπρέλα γιατί νομίζει ότι βρέχει. Οι πολίτες πλέον δεν έχουν τίποτα να αναμένουν από τους κυβερνώντες. Ευτυχώς αυτοί φεύγουν τον επόμενο Φεβράρη, μαζί τους και ο Ιωνάς Νικολάου».

ΕΔΕΚ:«Πόσοι θάνατοι στις Φυλακές από το 2013;»

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της προτίμησε ννα απαντήσει με ερωτήματα ως εξής:  «Από το 2013 έως σήμερα πόσοι ήταν οι θάνατοι στις Κεντρικές Φυλακές;

Σχετικά με το νέο θάνατο στις Κεντρικές Φυλακές, το βασικό ερώτημα που πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει, είναι: Από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός των  φυλακισμένων που είτε έθεσαν τέρμα στη ζωή τους είτε απεβίωσαν εντός των φυλακών;

Εάν με αυτό τον αριθμό η κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός και η διεύθυνση των φυλακών νιώθουν ότι δεν έχουν καμία πολιτική ευθύνη, ας το κρίνει ο ίδιος λαός».


Close