Την δημιουργία Αστεροσχολείου στο Τρόοδος, εξήγγειλε ο ΠτΔ

Την δημιουργία Αστεροσχολείου στο Τρόοδος, εξήγγειλε ο ΠτΔ

13/08/2017 - 10:32

Αστεροσχολείο θα δημιουργηθεί στο Τρόοδος, όπως δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση για την παρακολούθηση του φαινομένου των Περσείδων. Όπως είπε ο ΠτΔ, ευελπιστεί ότι σύντομα θα κατατεθεί και ο θεμέλιος λίθος για το Αστεροσχολείο.

«Ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να βάλουμε τον θεμέλιο λίθο και πάρα πολύ σύντομα να έχουμε ένα από τα σημαντικότερα από πλευράς χώρου αστεροσκοπεία. Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να συμβάλει στη δημιουργία του αστεροσχολείου, μέσα από οικονομική βοήθεια και μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με αυτά, συνέχισε, « θα επωφεληθούν όσοι λατρεύουν τη φύση και ιδιαίτερα τα φαινόμενα που μπορεί να προσφέρει το Τρόοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και η ανάπτυξη γενικότερα της μάθησης. ήθελα να δω πολλά παιδιά και νέους να ενδιαφέρονται και να εμπλέκονται στα φαινόμενα της φύσης».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαίνεσε τους διοργανωτές της εκδήλωσης διότι καθιερώνουν ένα σημαντικά ενδιαφέρον θέμα στην περιοχή του Τροόδους, «μιας περιοχής της οποίας έχω ιδιαίτερη αδυναμία - λόγω παιδικών χρόνων διότι έζησα 6,5 χρόνια στον Αμίαντο, 1,5 στον Αγρό, ενώ τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια στην προεδρία, δεν λείπω τα καλοκαίρια και τα Χριστούγεννα από την περιοχή την οποία λατρεύω. Για αυτό και το μεγάλο μου ενδιαφέρον, έστω και αν παρά τις οικονομικές αδυναμίες δεν έγινε κατορθωτό μέχρι στιγμής να υλοποιήσουμε σημαντικούς τομείς που θέλαμε».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, «θα πει περισσότερα».

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close