Με κίνητρο για την καλύτερη δυνατή βουλευτική θητεία ο Έιντε

Με κίνητρο για την καλύτερη δυνατή βουλευτική θητεία ο Έιντε

13/09/2017 - 18:23
«Θα μου λείψουν οι φίλοι μου στην Κύπρο»
Γιάννος Λύτρας

Πανέτοιμος να υπηρετήσει τον λαό της Νορβηγίας, μέσα από την βουλευτική του ιδιότητα, πλέον, εμφανίζεται ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος πέτυχε την εκλογή του στο βουλευτικό σώμα της χώρας του.

Με ένα μήνυμά του στο twitter, και απαντώντας στην Τουρκοκύπρια δημοσιογράφο, Esra Aygin, η οποία τον συνεχάρη για την νίκη του, ο κ. Έιντε είπε ότι διακατέχεται από ισχυρό κίνητρο για να υπηρετήσει την βουλευτική του θητεία στο Νορβηγικό Κοινοβούλιο.

Η νίκη του Έιντε

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε ήταν υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα το οποίο μπορεί να κέρδισε ουσιαστικά τις εκλογές αφού ήταν το πρώτο κόμμα με ποσοστό και 27.4% και 49 έδρες αλλά το αποτέλεσμα θεωρείται αποτυχία για το Εργατικό Κόμμα αφού την πλειοψηφία στη Βουλή διατηρεί ο συνασπισμός κομμάτων της κεντροδεξιάς που κυβερνά ουσιαστικά τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Το κόμμα της Δεξιάς που ήταν 2ο στις εκλογές με 25.1% και 45 έδρες.

Έτσι ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς συνεχίζει να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή με 89 έδρες έναντι 79 των κεντροαριστερών κομμάτων.


Close