Γκουτέρες: Αναμένει συμφωνία των δύο πλευρών για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες

Γκουτέρες: Αναμένει συμφωνία των δύο πλευρών για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες

13/09/2017 - 20:58

Την συμφωνία της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, αναμένει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, όπως ανέφερε ο ίδιος. Μάλιστα, ανακοίνωσε και νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών, για διαμεσολάβηση.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου προ της έναρξης της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης, για το ποιες προϋποθέσεις θέτει ώστε να συνεχίσει τις καλές του υπηρεσίες, ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε: «Πολύ απλά. Σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω τις καλές μου υπηρεσίες μόλις τα μέρη συμφωνήσουν αυτές οι καλές υπηρεσίες να τεθούν σε εφαρμογή».

Σε ερώτημά μας για το πότε σχεδιάζει να υποβάλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκθεσή του για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, ο κ. Γκουτέρες, αφού διευκρίνισε ότι ακόμη εργάζονται πάνω σ’ αυτήν, είπε ότι πιθανόν να παρουσιαστεί μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, ή τις αρχές του επομένου, δηλαδή μετά την εβδομάδα υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης.

«Θα εκδοθεί σύντομα», πρόσθεσε.

Να σημειώσουμε ότι στις νέες πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου συμβουλευτικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών για διαμεσολάβηση, στο οποίο θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες.

Το ενδιαφέρον στην συνάντηση με ΠτΔ

Στη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα των ΗΕ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αντόνιο Γκουτέρες, θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση, θα συζητηθεί το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Κρανς- Μοντάνα, αλλά και για το τί μέλλει γενέσθαι. Η συνάντηση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, ενόψει και της έκθεσης του ΓΓ των ΗΕ.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ, OffsiteCy

Close