Κόντρα ΔΗΚΟ-Κυβέρνησης με δηλώσεις και αντιδηλώσεις

Κόντρα ΔΗΚΟ-Κυβέρνησης με δηλώσεις και αντιδηλώσεις

13/09/2017 - 22:02
Η μεσαία τάξη και η «συγκίνηση» του Προεδρικού
Γιάννος Λύτρας

Πυρά εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ εναντίον της Κυβέρνησης, σχετικά με το θέμα της οικονομίας. Το ΔΗΚΟ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι η οικονομική της πολιτική αποτελεί εφιάλτη για την μεσαία τάξη του πληθυσμού, προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Κυβέρνησης, η οποία σε ειρωνικό ύφος εξέφρασε την συγκίνησή της για το ενδιαφέρον του κόμματος της αντιπολίτευσης για μια ομάδα ανθρώπων που δεν ανήκουν στην άρχουσα τάξη.

Η δήλωση ΔΗΚΟ:

«Μεταξύ άλλων, το κόμμα στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Το όραμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την οικονομία, είναι ο εφιάλτης της καθημερινότητας των μικρομεσαίων στρωμάτων του λαού.

Όταν:

• Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί τον κατώτατο μισθό, ως υψηλό και οι διορισμένοι από τον κ. Αναστασιάδη αξιωματούχοι ζητούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού.

• Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης δηλώνει ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί «κατασπάραξαν τον ιδρώτα των εργαζομένων» και ότι πρέπει να αφεθούν να πάθουν ότι έπαθαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, τότε είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση, εάν επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης

• Θα ξεπουλήσει όσο – όσο την κρατική περιουσία στους ιδιώτες

• Θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας, που πλήττει τους μικρομεσαίους.»

Η «συγκίνηση» της Κυβέρνησης

Διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου της, η Κυβέρνηση, με γραπτή της δήλωση, απάντησε:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό που η ηγεσία του ΔΗΚΟ ανακάλυψε αιφνιδίως και άλλες τάξεις της κυπριακής κοινωνίας πέραν από αυτή που εκπροσωπεί, δηλαδή την άρχουσα, και υπόσχεται μάλιστα να τις βοηθήσει.

Να είναι σίγουροι εκεί στα ψηλά δώματα του ΔΗΚΟ ότι η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο γνωρίζει πολύ καλά τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, δηλαδή το πού έφτασε η Κύπρος πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον Νίκο Αναστασιάδη και προς τα πού ανοδικά και με ανάπτυξη οδηγείται σήμερα».


Close