Η Νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου για το κυπριακό

Η Νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου για το κυπριακό

Η Νέα στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου για το κυπριακό
“Ψευδοδίλημμα το ζήτημα της ομοσπονδίας”
 
Με το σύνθημα Αλλαγή- Αξιοπιστία- Ελπίδα, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, τη νέα στρατηγική για το κυπριακό. 
 
Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην αποτυχία της στρατηγικής Αναστασιάδη στο κυπριακό, η οποία όχι μόνο δεν έχει οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, αλλά αντιθέτως, έχει οδηγήσει σε αποτυχία και σε αδιέξοδο.
 
Αναφορικά με τη μορφή λύσης που ο ίδιος θα επιδιώξει εάν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου, τη χαρακτήρισε ως ψευδοδίλημμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, “μια απο τις πλέον επικίνδυνες στρεβλώσεις των τελευταίων ετών, είναι η συστηματική προσπάθεια όλων όσων επιμένουν στη αποτυχημένη στρατηγική των υποχωρήσεων, να προβάλουν ένα ψευδοδίλημμα γύρω απο το όνομα της λύσης.”
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι επιδίωξή του είναι το σωστό περιεχόμενο. Προχωρώντας ένα βήμα παρά κάτω αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις   του εθνικού συμβουλίου, οι οποίες έχουν συγκεκριμένες αναφορές και οι οποίες σήμερα, παραβιάζονται.
 
 
Ανάγκη για νέα στρατηγική
 
Αφετερία της νέας στρατηγικής, είναι το γεγονός ότι, για τη μη λύση του κυπριακού ευθύνεται η Τουρκία και η προκλητική αδιαλλαξία της. Ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στόχος της νέας στρατηγικής, είναι να υποχρεωθεί η Τουρκία, να κάνει τις υποχωρήσεις που είναι αναγκαίες, προκειμένου να επιτευχθεί μια σωστή λειτουργική και βιώσιμη λύση.
 
 
Μέσα για την επίτευξη του στόχου της νέας στρατηγικής: 
Η δημιουργία πολιτικού, διπλωματικού και οικονομικού κόστους για την Τουρκα  έτσι ώστε η μη λύση να της προκαλεί συνεχή φθορά.
Η ενίσχυση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η αξιοποίηση συμμαχιών για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας
Η ουσιαστική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κράτους μας
 
Μέτρα επανενσωμάτωσης των Τ/Κ στην Κυπριακή Δημοκρατία
 
Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική, υπάρχει ανάγκη οικοδόμησης κλίματος εμπιστοσύνης 
¨και συνύπαρξης καθώς και μείωση της εξάρτησης των Τ/Κ απο την Τουρκία. Προς αυτή την κατεύθυνση  μεταξύ άλλων προτείνεται: 
 
O διορισμός Τουρκοκύπριου πολίτη ως Προεδρικού Επιτρόπου για θέμτων Τ/Κ, 
O σχεδιασμός και η υλοποίηση διαρκούς εκστρατείας ενημέρωσης των Τ/Κ, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.
Η διερεύνηση ενδεχόμενης συνεργασίας στους τομείς της εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
Η διερεύνηση ενδεχόμενης συνεργασίας στον τομέα ύδρευσης και αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της Κύπρου.  
 
Home