Μαλάς: Δεν είμαι εδώ για να κατακτήσουμε την εξουσία αλλά για να δώσουμε την ουσία που θέλει η κοινωνία

Μαλάς: Δεν είμαι εδώ για να κατακτήσουμε την εξουσία αλλά για να δώσουμε την ουσία που θέλει η κοινωνία

12/10/2017 - 07:39
Για παλαιοκομματισμό, λαϊκισμό, και προσωπικές αντιθέσεις έκανε λόγο ο Σ. Μαλάς στα εγκαίνια του κεντρικού του επιτελείου στη Λευκωσία
επιμέλεια: Τάσος Άνασταση

Σε μια σύντομη και περιεκτική ομιλία κάνοντας αναφορές στο παλαιοκομματικό καθεστώς, την οικονομία και το Κυπριακό, αρκέστηκε χθες το βράδυ ο υποψήφιος για την Προεδρία της χώρας, Σταύρος Μαλάς, στα πλαίσια των εγκαινίων του κεντρικού επιτελείου του στη Λευκωσίας.

«Είμαστε εδώ για να μη επιτρέψουμε σε κανέναν επιτήδειο δημαγωγό του παλιού πολιτικού κατεστημένου να οικειοποιηθεί το όραμα της αλλαγής για να το κάνει σημαία ευκαιρίας και μέσο χειραγώγησης των πολιτών, επιβράβευσης του παλαιοκομματισμό και διαιώνισης της οικογενειοκρατία» είπε μεταξύ άλλων ο Σ. Μαλάς.

Μιλώντας για τα εγκαίνια του χώρου, είπε ότι εύχεται «ο χώρος αυτός να μη υπηρετεί μόνο τις οργανωτικές ανάγκες αλλά να γίνει ένας χώρος συναντήσεων και συζητήσεων  προβληματισμών και δράσεων που θα μετατρέπουν την προεκλογική περίοδο σε ευκαιρία συλλογικής έκφρασης αγωνιών και προσδοκιών, ιδεών και προτάσεων για την Κύπρο του αύριο, για την Κύπρο των παιδιών μας».
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε «δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν, για τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, για τις προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν και τις απειλές που πρέπει να αντιμετωπισθούν», χωρίς ωστόσο να επεκτείνεται και να κάνει συγκεκριμένες αναφορές.
 
Δε θα ήμουνα σήμερα εδώ ανάμεσά σας αν δεν ανησυχούσα βαθιά και βασανιστικά για την πορεία της πατρίδας μας, για το μέλλον του λαού μας.

«Είμαι εδώ γιατί ανησυχώ βαθιά και βασανιστικά για την πορεία του λαού και της πατρίδας μας», είπε ο Σ. Μαλάς, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως «η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι το φάσμα της οριστικής διχοτόμησης πλανάται πάνω από τίς επόμενες γενιές».
 
Η οικονομία μας έχει ένα βραχυπρόθεσμο και ευκαιριακό χαρακτήρα

 
«Ο πόλεμος  για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη θα χαθεί,  αν δεν κερδηθεί εδώ και τώρα η μάχη για να πάψει η ανάκαμψη της οικονομίας μας να έχει ένα  βραχυπρόθεσμο και ευκαιριακό χαρακτήρα», είπε αναφερόμενος στην οικονομία προσθέτοντας ότι «πρέπει να εναντιωθούμε όλοι μαζί στους απόστολους του εφησυχασμού που υπόσχονται αυτάρεσκα ότι θα συνεχίσουν τη σημερινή οικονομική πολιτική χωρίς να αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία μας οδηγεί».

Δεν πάει άλλο με τον παλαιοκομματισμό
 
Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας «αντιλαμβάνεται ότι δεν πάει άλλο με τον παλαιοκομματισμό, το λαϊκισμό, τίς προσωπικές αντιθέσεις και τους στείρους ανταγωνισμούς», τόνισε ο Σ. Μαλάς μιλώντας στη παρουσία των στελεχών του ΑΚΕΛ και πλήθος κόσμου.

«Είμαι σήμερα εδώ για να νικήσουμε. Όχι για να κατακτήσουμε την εξουσία αλλά για να δώσουμε την ουσία που θέλει η κοινωνία μας να έχει η πολιτική ζωή και η διακυβέρνηση του τόπου», συμπλήρωσε.
 
Είμαι εδώ «για την αλλαγή που επιβάλλεται για να γίνει δίκαιη και βιώσιμη η ανάκαμψη της οικονομίας της.
Την αλλαγή που χρειάζεται ο τρόπος διακυβέρνησης για να πάψει να είναι ένα κλειστό, αδιαφανές και διαπλεκόμενο σύστημα νομής της εξουσίας μεταξύ των λίγων και σε βάρος των πολλών», είπε.


 
Να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των νέων
 
Για κατάκτηση της εμπιστοσύνης των νέων, για ελπίδα στη μεσαία τάξη, για καλύτερο αύριο στους ανέργους και τους εργαζομένους, έκανε λόγο στο τέλος της Ομιλίας του ο Σ. Μαλάς.

«Έχουμε όραμα που θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων μας, που θα ξαναδώσουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στη μεσαία τάξη που σήμερα συνθλίβεται, στους εργαζόμενους που σήμερα δε μπορούν να βγάλουν καν το μήνα, στους άνεργους που οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό, στους συνταξιούχους που σήμερα καταδικάζονται στη μιζέρια, στα νέα ζευγάρια που με τις σημερινές συνθήκες δε μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».
 

 


Close