Ν. Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος παραπλάνησε το Εθνικό Συμβούλιο με κατασκευασμένο έγγραφο

Ν. Παπαδόπουλος: Ο Πρόεδρος παραπλάνησε το Εθνικό Συμβούλιο με κατασκευασμένο έγγραφο

12/10/2017 - 10:10
Νέες βολές Νικόλα Παπαδόπουλου κατά Νίκου Αναστασιάδη
Επιμέλεια: Έλενα Γεωργίου

Για παραπλάνηση του εθνικού συμβουλίου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο υποψήφιος Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κύριος Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι παρουσίασε ενώπιον του εθνικού λαού κατασκευασμένο έγγραφο για το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο καμία σχέση δεν έχει με αυτά τα οποία αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ, στην έκθεσή του. 

Συγκεκριμένα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, “είπε ψέματα ο κύριος Αναστασιάδης.Παραπλάνησε το εθνικό συμβούλιο, παραπλάνησε το λαό, γιατί το έγγραφο το οποίο κατασκέυασε εκ των υστέρων για το πλαίσιο, καμία σχέση δεν έχει με αυτά που λέει  ο κύριος Γκουτέρες στην εκθεση του. Υπάρχουν δύο έγγραφα. Το πρώτο, ήταν εκείνο που ετοίμασε ο κύριος Έιντε, το οποίο μας είπαν ότι απέρριψαν και τους ανάγκασαν να  ετοιμάσουν δεύτερο πλαίσιο. Καμία σχέση δεν έχει το δεύτερο έγγραφο με το πρώτο, καμία σχέση δεν έχει η έκθεση με το δεύτερο έγγραφο, αλλά με το πρώτο. Άρα κάποιος δεν μας είπε την αλήθεια”.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν αυτός που επέμενε στο “μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατός”

Ο Νικόλας Παπαδοπουλος ανέφερε ότι είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς που δεν επέτρεψε υπαναχώρηση στο θέμα των εγγυήσεων και του στρατού, σημειώνοντας ότι, “δεν είναι ότι δεν ήθελαν να τα δώσουν αυτά, αλλά δεν τους άφησε η Ελλάδα και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος επέμενε μέχρι τέλους για μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατός. Είναι ο κύριος Κοτζιάς που εμπόδισε τον κύριο Αναστασιάδη, να προβεί σε υποχωρήσεις, στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”. Μάλιστα ο κύριος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, λίγες μέρες πριν τη διάσκεψη στο Κραν- Μοντανά, ότι το μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις δεν είναι δική μας θέση, αλλά τουρκική προπαγάνδα.

 

 

 


Close