Ολοκληρωμένη μελέτη για την έκθεση Γκουτέρες απο το επιτελείο Γ. Λιλλήκα “Η έκθεση του ΓΓ επισφραγίζει την αποτυχία του ΠτΔ”

Ολοκληρωμένη μελέτη για την έκθεση Γκουτέρες απο το επιτελείο Γ. Λιλλήκα “Η έκθεση του ΓΓ επισφραγίζει την αποτυχία του ΠτΔ”

12/10/2017 - 10:39
“Η έκθεση του ΓΓ επισφραγίζει την αποτυχία του ΠτΔ”
Πολιτική

Σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, προέβη το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Προέδρου, Γιώργου Λιλλήκα. 

Στη μελέτη αναφέρεται μεταξύ άλλων,ότι η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, επισφραγίζει την αποτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη στο κυπριακό,αφού όπως αναφέρει, η τακτική των υπαναχωρήσεων του και η επίδειξη ευελιξίας στις διαπραγματελυσεις κατέληξε στην από-ενοχοποίηση της Τουρκίας και στην πριμοδότησή της, με επιπρόσθετα διαπραγματευτικά κεκτημένα.

Σύμφωνα με την ομάδα κυπριακού του εκλογικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ικανοποίησε τις πλείστες τ/κ θέσεις στις εσωτερικές πτυχές και ως αντάλλαγμα έλαβε ένα αγεφύρωτο χάσμα στην ασφάλεια και στις εγγυήσεις.

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ανάλυση, αποτυπώνει πλέον επίσημα, τα συμφωνηθέντα και τις συγκλισεις  και τις εναπομείνασες εκκρεμότητες των διαπραγματεύσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα απο το 2008 και εντέυθεν.

“Επίσημα, δια χειρός Ηνωμένων Εθνών, καταγράφεται, σαφέστατα, στις παραγράφους 21-27, ότι ο ΠτΔ έχει αποδεχθεί τις πάγιες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς στο Crans Montana για εκ περιτροπής προεδρία, για μικρά και μεγάλα βέτο, για προτεραιότητα του χρήστη στο θέμα των περιουσιών, εκεί και όπου δεν θα υπάρχουν εδαφικές αναπροσαρμογές, ενώ έχει αποδεχθεί και την ισότιμη μεταχείριση Ελλαδιτών και Τούρκων υπηκόων αναφορικά με τις τέσσερις ελευθερίες. Στο δε εδαφικό, οι ρυθμίσεις που εκκολάπτονται οδηγούν  σε ένα χάρτη υποδεέστερο του Σχεδίου Ανάν”.

 

 

 


Close