Γεν.Ελεγκτής: Αποκάλυψη ή συγκάλυψη σκανδάλων από Ελεγκτική Υπηρεσία επί Χρυστάλλας Γιωρκάτζη;

Γεν.Ελεγκτής: Αποκάλυψη ή συγκάλυψη σκανδάλων από Ελεγκτική Υπηρεσία επί Χρυστάλλας Γιωρκάτζη;

05/12/2017 - 17:07
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάνει λόγο για έμμεση συγκάλυψη σκανδάλων

Δεν λέει να κοπάσει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο μεταξύ Οδυσσέα Μιχαηλίδη και Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Ο Γενικός Ελεγκτής, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά της τέως Γενικής Ελέγκτριας και νυν Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι "Η τέως Γενική Ελέγκτρια ένιωσε σήμερα την ανάγκη να υπενθυμίσει ότι πλείστα όσα θέματα παρουσιάζονται τελευταίως ως νέα, ηγέρθηκαν και είναι καταγεγραμμένα σε εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας του παρελθόντος, θέματα τα οποία, μάλιστα, ουδέποτε αμφισβητήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης".

Συνεχίζει μάλιστα λέγοντας πως η κα Γιωρκάτζη έχει δίκαιο καθώς "τα σκάνδαλα του ΣΑΠΑ, του ΣΑΛ Λευκωσίας και Λάρνακας, του ΧΥΤΥ Κόσιης, του ΤΕΠΑΚ και του κτηρίου του κτηματολογίου Λάρνακας, καταγράφονταν στις ετήσιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφού είναι σκάνδαλα που συνέβησαν επί εποχής της κας Γιωρκάτζη".

Δεν μένει όμως μέχρι εκεί. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι "η καταγραφή ως απλές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, χωρίς την αναγκαία εις βάθος διερεύνηση ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο υπόβαθρο για την έναρξη ποινικών ερευνών, δεν μπορεί να οδηγήσει σε λογοδοσία. Εξ όσων γνωρίζω, κανένα εξ αυτών δεν είχε σταλεί στο τότε Γενικό Εισαγγελέα και φυσικά κανένας υπαίτιος δεν είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό συνιστά έμμεση συγκάλυψη". 

Κάνει λόγο για συγκάλυψη και στην περίπτωση την οποία η Ελεγκτική Υπηρεσία επιβεβαίωσε τη λογικότητα της τιμής για την αγορά των ελικοπτέρων της αστυνομίας, του κτηρίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και του κτηρίου του Κτηματολογίου Λάρνακας.

"Ομοίως, συγκάλυψη αποτελούσε το γεγονός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία παρασιωπούσε το μέγα σκάνδαλο του Νοσοκομείου Λευκωσίας και, μέχρι τη στιγμή που ο πρώην Πρόεδρος αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος διόρισε ερευνητική επιτροπή (και έπραξε τούτο μετά που παρέλαβε 50-σέλιδη τεκμηριωμένη έκθεση του νυν Γενικού Ελεγκτή και τότε απλού λειτουργού στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων), η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν αφιέρωνε στην Ετήσια Έκθεση της περισσότερες από 10 γραμμές, χωρίς μάλιστα ίχνος αναφοράς στην ευθύνη των υπαίτιων του σκανδάλου", συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Η Ελεγκτική Υπηρεσία τονίζει για ακόμη μια φορά πως, οποιαδήποτε λογική απόκρυψης λαθών και παραλείψεων της ίδιας της Υπηρεσίας που έγιναν στο παρελθόν, ουσιαστικά ισοδυναμεί με αδυναμία λήψης μέτρων διόρθωσης και βελτίωσης, αλλά και λογοδοσίας.


Close