Παραλήρημα Ερντογάν για το σχέδιο Ανάν και το “ΟΧΙ” των Ρωμιών

Παραλήρημα Ερντογάν για το σχέδιο Ανάν και το “ΟΧΙ” των Ρωμιών

07/12/2017 - 14:02
Έλενα Γεωργίου

 

Θυμήθηκε το σχέδιο  Ανάν ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, ααευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο του είπε: “Eσείς δεν πήρατε μέρος στο κυπριακό, εσείς δεν πήρατε μέρος στις διαπραγματέυσεις. Εγώ προσωπικά ήμουν μέλος των συνομιλιών και όπως η Ελλάδα είναι εγγυήτρια χώρα, το ίδιο είναι και η Τουρκία. Ήμουν παρών στις τελικές συνομιλίες και είχαμε διαχειριστεί τη διαδικασία εκείνη με τον Κόφι Ανάν”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προχωρώντας ένα βήμα πιο κάτω αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι “οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν ναι και οι Ρωμιοί όχι”. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε τα πυρά του και προς την ΕΕ, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έθεσε σε εφαρμογή καμία απο τις υποσχέσεις που έδωσε στον οικονομικό τομέα.” Δεν έχουν εκπληρωθεί αυτές οι υποσχέσεις ακόμα και σήμερα”, είπε. Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε αυτά τα θέματα και στόχος όπως είπε, είναι να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και το Αιγαίο.

 

 

 


Close