Δεν κάνει πίσω ο Νίκος Αναστασιάδης-Ένα θα είναι το ντιμπέιτ ενόψει Προεδρικών Εκλογών- Η επικρατέστερη ημερομηνία

Δεν κάνει πίσω ο Νίκος Αναστασιάδης-Ένα θα είναι το ντιμπέιτ ενόψει Προεδρικών Εκλογών- Η επικρατέστερη ημερομηνία

07/12/2017 - 16:33
22 Ιανουαρίου η επικρατέστερη ημερομηνία
Γιώργου Καυκαλιά

Έντονη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα γύρω από το κατά πόσο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περισσότερα από ένα προεκλογικά ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές. 

Διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν ότι μόνο ένα θα είναι τελικά το ντιμπέιτ και αυτό λόγω κυρίως της επιμονής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι δεν υπάρχει ούτε λόγος αλλά ούτε και χρόνος για να γίνουν περισσότερα από ένα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της OffsiteCy η άτυπη ημερομηνία η οποία έχει τεθεί στο τραπέζι ως ημερομηνία πραγματοποίησης του μοναδικού ντιμπέιτ είναι η 22 Ιανουαρίου, ενώ το κανάλι που θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ είναι το ΡΙΚ. 

Γίνονται φυσικά προσπάθειες να συμφωνήσουν και τα ιδιωτικά κανάλια έτσι ώστε να καλύψουν το ντιμπέιτ, ωστόσο όπως μαθαίνουμε δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμα σε αυτό το μέτωπο. 

Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς δεν έχουν πρόβλημα με τη διεξαγωγή περισσότερων από ενός ντιμπέιτ με μοναδική προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει και ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Γιώργος Λιλλήκας προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και υποστηρίζει ότι τα κανάλια θα πρέπει να διοργανώσουν περισσότερα ντιμπέιτ με όλους τους υποψηφίους και όποιος υποψήφιος δεν παρευρεθεί να παραμένει η καρέκλα του κενή. 

Στο ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν οι Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου, ενώ η μορφή του αναμένεται να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του 2013, δηλαδή ερώτηση από το δημοσιογράφο και απάντηση μέσα σε συγκεκριμένα δευτερόλεπτα από τον υποψήφιο πρόεδρο στον οποίο απευθύνεται το ερώτημα. 

 


Close