«ΡΙΚ»: Προβάδισμα 15% για Αναστασιάδη και ισοπαλία Νικόλα-Μαλά

«ΡΙΚ»: Προβάδισμα 15% για Αναστασιάδη και ισοπαλία Νικόλα-Μαλά

«ΡΙΚ»: Προβάδισμα 15% για Αναστασιάδη και ισοπαλία Νικόλα-Μαλά

Ισχυροποιείται το προβάδισμα του Αναστασιάδη, ενώ σε ντέρμπι εξελίσσεται η μάχη μεταξύ Παπαδόπουλου και Μαλά για τη δεύτερη θέση των Προεδρικών εκλογών της 28ης Ιανουαρίου 2018, σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση του «ΡΙΚ», η οποία διενεργήθηκε στο διάστημα 11-15/12 από την εταιρεία «CYMAR» με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και προβλήθηκε σήμερα Πέμπτη (21/12).

Τα στοιχεία της έρευνας για την πρόθεση ψήφου στον Α' γύρο των εκλογών δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταγράφει προβάδισμα 15% ποσοστιαίων μονάδων, ενώ με την αναγωγή το προβάδισμα ανεβαίνει στο 22.5%. 

Αναλυτικότερα, ο Νίκος Αναστασιάδης καταγράφει ποσοστό 30%, έναντι των Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά που ισοβαθμούν στο 15%. Ο Χρίστος Χρίστου συγκεντρώνει 4%, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας 2%. Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15.5%.

 

Στα αποτελέσματα μετά την αναγωγή των αναποφάσιστων και εν γένει της αδιευκρίνιστης ψήφου, ο Αναστασιάδης καταγράφει ποσοστό 45%, έναντι του Παπαδόπουλου και του Μαλά που λαμβάνουν από 22.5%. Οι Χρίστου και Λιλλήκας σημειώνουν ποσοστά της τάξεως του 6% και 3%, αντίστοιχα.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του νυν Πρόεδρου της Δημοκρατίας, αφού το 68% θεωρεί ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο Νίκος Αναστασιάδης και μόλις το 10% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Ακολουθεί ο Μαλάς με 5% και έπεται ο Λιλλήκας με 1%.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται στο 80%, το ΑΚΕΛ στο 69%, και το ΔΗΚΟ στο 56.5%. 

Τα επικρατέστερα σενάρια που καταγράφει η έρευνα για τον Β’ γύρο των εκλογών, έχουν ως εξής:

α) Αναστασιάδης 43% - Μαλάς 25%,

β) Αναστασιάδης 38% - Παπαδόπουλος 28% a

Home