Η καινοτομία βασικός πρωταγωνιστής στην Offsite Politics

Η καινοτομία βασικός πρωταγωνιστής στην Offsite Politics

Το Offsite Politics σας παρουσιάζει την προεκλογική περίοδο αλλιώς. Βασικό εγχείρημα είναι η εισαγωγή στον τομέα της πολιτικής ενημέρωσης, εννοιών όπως το Fact Checking, οι συγκριτικές θέσεις των υποψηφίων, η χρήση διαδραστικού χάρτη όπου ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία που τον ενδιαφέρουν σχετικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και χιουμοριστικά βίντεο με την πινελιά της έρευνας και της δημιουργικότητας.

Η συνεργασία με Politica και τη Black Lemon έχει προσφέρει περιεχόμενο που είναι μοναδικό και μπαίνει σε βάθος αναλύοντας τις θέσεις και τις δηλώσεις των υποψηφίων.

Στο έπακρο έχει χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της Politιca που προσφέρει τη δυνατότητα ανάλυσης και σύγκρισης θέσεων και τοποθετήσεων των προεδρικών υποψηφίων αλλά και έναν μοναδικό τρόπο απεικόνισης των πληροφοριών.

Η τεχνική του Fact Checking

Μια τεχνική που αξιοποιείται από τη σελίδα είναι το “Fact Checking” ένα εργαλείο όπου προβάλλονται και αναλύονται οι τοποθετήσεις των υποψηφίων. Την παραγωγή των fact checking βίντεο επιμελείται για λογαριασμό του Offsite Politics η Black Lemon. Μέσα από αυτά τα βίντεο αναλύονται και τεκμηριώνονται όσα λέγονται από τους υποψηφίους.

Ξεχωριστή σελίδα για κάθε υποψήφιο 

Μέσα από τη σελίδα του Offsite Politics έχετε την δυνατότητα να δείτε όλα τα νέα των υποψηφίων αφού για τον κάθε υποψήφιο έχει δημιουργηθεί ξεχωριστή σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι αφορά την ειδησεογραφία, τις θέσεις του και τις δραστηριότητές του όπως επίσης και βιογραφικό προφίλ. 

Διαδραστικός χάρτης αποτελεσμάτων

Ένα ακόμα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί το Offsite Politics είναι ο διαδραστικός χάρτης μέσω του οποίου έχετε την δυνατότητα να δείτε αποτελέσματα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, με ποσοστά ανά επαρχία ή ανά χωριό η δήμο και να παίξετε μαζί του αναζητώντας διάφορα στοιχεία. 

Η σκληρή δουλειά θέλει και δόση χιούμορ και φρεσκάδας. Για το λόγο αυτό το Offsite Politics, παρουσιάζει σε συνεργασία με την Black Lemon την χιουμοριστική αλλά και τεκμηριωμένη όψη των εκλογών μέσα από τη σειρά “POLITIΚΩΛ” με τη Στέφανη Λάμπρου και τον Αντρέα Φυλακτού.

 

Οι εκλογές λοιπόν αλλά και η προεκλογική εκστρατεία έχουν πλέον διαφορετική όψη και πρόσωπο. Οι Προεδρικές Εκλογές 2018 είναι Offsite Politics.