Τι προτείνουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι για τους «κουρεμένους»; (vid)

Τι προτείνουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι για τους «κουρεμένους»; (vid)

Το μέτρο διάσωσης των τραπεζών με ίδια μέσα επηρέασε οικονομικά μια σημαντική μερίδα Κυπρίων, οι οποίοι ζητούν μέχρι σήμερα αποζημίωση και επιθυμούν διακαώς να βρεθεί μια λύση στα δικά τους καθημερινά προβλήματα. 

Οι προεδρικές εκλογές παρέχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε ποσά και δεδομένα, αλλά να αναλύσουμε και το τι έχει στο νου του να πράξει για το ζήτημα αυτό ο κάθε υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

Τα ποσά των επηρεαζόμενων ανέρχονται συνολικά στα 9,9 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,06 δισ. ευρώ αφορούν Κύπριους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Το 0,96 δισ. ευρώ αφορούν τα Ταμεία Προνοίας, τα 2,9 δισ. ευρώ τις Καταθέσεις και τα 1,2 δισ. ευρώ τα Αξιόγραφα. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης προτείνει αποκατάσταση του 75% της απώλειας των Ταμείων Προνοίας και ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης για αποζημίωση.

Ο Σταύρος Μαλάς προτείνει αποκατάσταση μέχρι και 75% των Ταμείων Προνοίας και σύσταση Επιτροπής για υποβολή ενός σχεδίου αποζημίωσης κατά τρόπο που να μην διαταράζει αρνητικά τα δημόσια οικονομικά.

Διαβάστε στο Offsite Politics τη συνέχεια

8