Υπουργοί που "κλείδωσαν" και η λίστα με τους υποψήφιους

Υπουργοί που "κλείδωσαν" και η λίστα με τους υποψήφιους

Μπορεί οι εξελίξεις στο πεδίο της Ενέργειας και συγκεκριμένα της προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην επικαιρότητα, ωστόσο στο Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει πολύ σημαντικές αποφάσεις να πάρει, κυρίως σε σχέση με τους συνεργάτες που θα αποτελέσουν το κυβερνητικό σχήμα για την πενταετία που θα ξεκινήσει από τις 28 Φεβρουαρίου 2018. 

Εξελίξεις λοιπόν και σε σχέση με τη διαμόρφωση του υπουργικού συμβουλίου με τον Χάρη Γεωργιάδη να παραμένει τελικά, όπως όλα δείχνουν, σε θέση υπουργού, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα παραμονή του ακόμα και στο Υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη εδώ και χρόνια. 

Στο Υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος έχει αρκετά να προσφέρει από το πόστο αυτό, μιας και εκκρεμούν ακόμα βαρυσήμαντες μεταρρυθμίσεις και φαίνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, βλέπει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις αυτές. 

Παρά τα όσα αρχικά είχαν γραφτεί για την αποχώρησή της από το Υπουργείο Εργασίας, η Ζέτα Αιμιλιανίδου εκτός απροόπτου, μένει στο Υπουργείο Εργασίας και με το νέο υπουργικό σχήμα. 

Στα υπόλοιπα πεδία ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα το τοπίο, υπάρχουν ωστόσο αρκετά σενάρια και αρκετά ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα Αναστασιάδη. 

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Νίκου Νουρή, της Φωτεινής Τσιρίδου για την οποία γράψαμε από την επομένη κιόλας του β' γύρου των Προεδρικών Εκλογών, όπως επίσης και του Όθωνα Θεοδούλου, που και αυτός βρισκόταν στη λίστα και τα άρθα μας, από τις 5 Φεβρουαρίου. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας για το Υπουργείο Εξωτερικών, Γιώργος Λακκοτρύπης στο Ενέργειας, ενώ ερωτηματικό παραμένει ακόμα για το αν θα παραμείνουν Νίκος Κουγιάλης, Κώστας Καδής. 

Κασουλίδης, Παμπορίδης και Μάριος Δημητριάδης φαίνεται να αποχωρούν, ενώ ο Χριστόφορος Φωκαΐδης, αν αντικατασταθεί θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί εντός ΔΗΣΥ.

8