Βασιλική Αναστασιάδου: «Δουλειά , ενημέρωση, δουλειά»

Βασιλική Αναστασιάδου: «Δουλειά , ενημέρωση, δουλειά»

13/02/2018 - 14:56
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Με  μότο το «δουλειά, ενημέρωση , δουλειά» θα αναλάβει τα καθήκοντά της ως η νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, η Βασιλική Αναστασιάδου. Η νεοδιορισθείσα Υπουργός μίλησε στην OffsiteCy για τον διορισμό της.

Όπως είπε, «αναλαμβάνω ένα Υπουργείο με πολλές προκλήσεις και μεγάλο βάρος. Θα δουλέψω με μότο μου τη δουλειά, ενημέρωση, δουλειά». Η κα Αναστασιάδου δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια λέγοντας απλά ότι έχει την  εμπειρία των θεμάτων που απασχολούν το Υπουργείο από την τριβή της στις Επιτροπές Μεταφορών  και Οικονομικών της Βουλής. 

Η  κα Αναστασιάδου μας είπε ότι θα μπει στα βαθειά μετά την διαβεβαίωσή της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το βιογραφικό της

Η κυρία Αναστασιάδου είναι η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντριπροσώπων.

Σύμφωνα με το βιογραφικό που έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της Βουλής, η κα Αναστασιάδου γεννήθηκε στη Λευκωσίας το 1958 και έχει σπουδάσει νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester. 

Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής.  Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Close