Ψευδοκράτος: Αρχίζει σύντομα η γεώτρηση της Τουρκίας στο Μπογάζι

Ψευδοκράτος: Αρχίζει σύντομα η γεώτρηση της Τουρκίας στο Μπογάζι

13/02/2018 - 19:47
Ψευδοκράτος: Οι Ε/κ σφετερίστηκαν το οικόπεδο 6
Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου

Η Τουρκία ενεργεί στη Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο δηλώνει στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ο πρώην «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν ο οποίος εκτιμά ότι η πλατφόρμα που αγόρασε πρόσφατα η Τουρκία θα έρθει σύντομα στα ανοικτά του κόλπου Τρικώμου – Μπογάζι για να  προχωρήσει σε γεώτρηση.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα,  ο Ατούν είπε ότι προβαίνουν σε κινήσεις με βάση τις συμφωνίας που υπέγραψε το ψευδοκράτος με την Τουρκίας το 2011 και το 2012 και την «αποκλειστική οικονομική ζώνη» την οποία είχαν ανακοινώσει τότε. «Τα βήματα αυτά έχουν να κάνουν με τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, ωστόσο το τεμάχιο 6 είναι μια περιοχή που έχει μείνει στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας».
 
Η Τουρκία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, στη δική της περιοχή εάν θέλει κάνει έρευνες, εάν θέλει κάνει ασκήσεις και εάν θέλει παρεμβαίνει προς όσους παραβιάζουν την περιοχή.

Την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ έχουν σφετεριστεί το τεμάχιο 6 και προέβησαν παράνομα εκεί σε έρευνες και γεώτρηση.
 
Να σημειωθεί ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους δεν σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τώρα στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close