Βουλή: H 56η έδρα «περνά» από τη σύσκεψη Αρχηγών

Βουλή: H 56η έδρα «περνά» από τη σύσκεψη Αρχηγών

Βουλή: H 56η έδρα «περνά» από τη σύσκεψη Αρχηγών
Κρίσιμη η σημερινή ημέρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Η 56η έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων κρίνεται στη σύσκεψη Αρχηγών που θα συζητηθεί στις 11 το πρωί. 

Η σύσκεψη θα είναι καθοριστική άνκαι το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένει μετά τη σημερινή σύσκεψη τη διαβούλευση με τα κόμματα για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός».

Παραμένει ακόμα άγνωστο το πότε θα γίνει η  διαβούλευση Υπουργείου και κομμάτων, καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων, αναμένει και την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Σερβία, έτσι ώστε να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα και να δουν πως θα προχωρήσουν.

Όπως ανέφερε χθες Πέμπτη ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου «η τελική απόφαση όπως και να έχει θα παρθεί ενώπιον της Βουλής. Δεν ξέρω αν θα παρθεί απόφαση σε κυβερνητικό επίπεδο για να σταλούν κάποια νομοσχέδια στη Βουλή».

Σύμφωνα με την πρόσφατη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη αναφορικά με το θέμα της πλήρωσης της μη καταληφθείσας βουλευτικής έδρας στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, ότι υπό τις περιστάσεις όπως έχουν διαμορφωθεί, η ασφαλέστερη νομικά οδός προσπέλασης του προβλήματος που έχει προκύψει, είναι η προσθήκη στο Άρθρο 66 του Συντάγματος ρητής πρόνοιας, η οποία να αναφέρεται στην περίπτωση κατανεμηθείσας αλλά «μη καταληφθείσας» έδρας.  

Δεν υπάρχει πλειοψηφία

Όπως έγραψε  η Οffsite Politics δεν υπάρχει πλειοψηφία εντός της Βουλής για τροποποίηση του Συντάγματος αφού χρειάζονται 38 ψήφοι για να υπερψηφιστεί.

 

 

Home