ΥΠΑΜ: Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάταξη της τελευταίας μέρας

ΥΠΑΜ: Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάταξη της τελευταίας μέρας
Ικανοποίηση για την σημερινή προσέλευση νεοσυλλέκτων για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το πρωί, μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, το ΚΕΝ Λάρνακας και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Κέντρου για τη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων.  

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός καλωσόρισε τους νεοσύλλεκτους στη «μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς» και διαβεβαίωσε «τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες τους ότι έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα τους αλλά και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια τους».

 

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι μια θητεία 14 μηνών και οι νεοσύλλεκτοι πρέπει  να εκμεταλλευθούν όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις από την εκπαίδευση, έτσι ώστε να θωρακιστούν για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν μετέπειτα στη κοινωνία».

 

Οσον αφορά τη διαδικασία κατάταξης, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «φαίνεται ότι όλα βαίνουν ομαλώς» και ανέφερε ότι σήμερα αναμένεται να καταταγούν περίπου 200 νεοσύλλεκτοι, ενώ μέχρι και την Παρασκευή θα περάσουν τις πύλες του ΚΕΝ Λάρνακας γύρω στις 2 χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι.  

Σημείωσε ότι «φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κατατάσσονται την τελευταία ημέρα, γεγονός που δημιουργεί κάποια δυσκολία στους εκπαιδευτές και στα σημεία κατάταξης, αλλά θα το λύσουμε».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Αμυνας συνεχάρη τους 100 περίπου νεοσυλλέκτους που μετέβησαν μέχρι τις 11 το πρωί στο ΚΕΝ Λάρνακας για να καταταγούν, γιατί όπως εξήγησε «ενώ γνώριζαν αυτή τη διαδικασία, ήρθαν με το χαμόγελο, έτοιμοι να υπηρετήσουν και αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός».  

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν κρούσματα φυγοστρατίας, ο Σάββας Αγγελίδης είπε πως με το τέλος της κατάταξης θα διαφανεί εάν υπάρχει τέτοιο θέμα και πρόσθεσε πως «λαμβάνονται μέτρα συνεχώς και η προσπάθεια μας είναι να μειωθεί».

 

Πρόσθεσε ότι «η μείωση της θητείας από μόνη της έχει εξυπηρετήσει τη μείωση της φυγοστρατίας, ωστόσο φαίνεται ότι το σύστημα χρειάζεται και άλλη αλλαγή έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα μειώνεται συνεχώς η φυγοστρατία και δεν θα θυματοποιούνται όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα».  

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου και στη συνέχεια θα δοθεί στους στρατιώτες άδεια μέχρι τις 20 του μήνα οπότε θα επιστρέψουν στα ΚΕΝ για να τους δοθούν οι ειδικότητες.

8