Άντρος: Επικοινωνιακά παιχνίδια και εκβιασμοί από τον Αβέρωφ

Άντρος: Επικοινωνιακά παιχνίδια και εκβιασμοί από τον Αβέρωφ

Για επικοινωνιακά παιχνίδια κάνει λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά την κίνηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου να καταθέσει 500 χιλιάδες στο Συνεργατισμό.

Παράλληλα, ο κος Κυπριανού αναφέρει ότι εδώ και πέντε χρόνια οδηγούσαν το Συνεργατισμό στην πτώχευση ενώ τώρα - όπως τονίζει- προσπαθεί με εκβιασμούς να αναγάσει την ψήφιση της νομοθεσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Ο κ. Νεοφύτου πασχίζει επικοινωνιακά να απαλλάξει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού από τις τεράστιες ευθύνες της, για την καταστροφή του Συνεργατισμού και τον κίνδυνο στον οποίο έθεσε τις καταθέσεις του κόσμου. Επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον Ηρακλή που έχει τις λύσεις για όλα. Η πραγματικότητα δεν τον βοηθά.  Η πραγματικότητα είναι ότι για πέντε χρόνια διαχειρίστηκαν τον Συνεργατισμό και τον οδήγησαν στην πτώχευση. Πέντε χρόνια  που ήταν οι υπερφυσικές δυνάμεις του κ. Νεοφύτου; Τι έκανε για να σώσει την κατάσταση;

Και επειδή χθες προσπαθώντας να επιδράσει επικοινωνιακά πάνω στον κόσμο, με τις καταθέσεις τις οποίες θα πάρει σήμερα στο Συνεργατισμό, θα πω ότι το ΑΚΕΛ έχει σχεδόν όλες του τις καταθέσεις στο Συνεργατισμό και δεν έχει αποσύρει ούτε ένα ευρώ αυτό το διάστημα. Και οι καταθέσεις του ΑΚΕΛ είναι μεγαλύτερες βέβαια από το ποσό που θα πάρει ο κ. Νεοφύτου να καταθέσει.

Εκβιάζοντας, απειλώντας, παραπλανώντας και εξαγοράζοντας, θέλουν να μας αναγκάσουν να ψηφίσουμε νομοθεσίες δίχως καν να τις μελετήσουμε. Διερωτούμαι ποιο είναι το χειρότερο. Η καταστροφή του Συνεργατισμού ή η προχειρότητα με την οποία επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση; Το ΑΚΕΛ θα λειτουργήσει υπεύθυνα. Με γνώμονα πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των καταθετών, των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και κυρίως οι προοπτικές της οικονομίας.

Μπορεί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού να μας εγγυηθεί ότι αν ψηφιστούν όλα αυτά τα οποία προτείνει, το πρόβλημα του τραπεζικού τομέα θα ξεπεραστεί; Μπορούν να αποδείξουν ότι για όλα όσα φέρνουν στη Βουλή έχουν την έγκριση των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων;

Οι τεράστιες ευθύνες και η υστεροβουλία της Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού επιβεβαιώνονται και από τον αποκλεισμό του Γενικού Εισαγγελέα από την όλη διαδικασία. Τι έχουν να κρύψουν; Γιατί ενήργησαν για όλα με τόση μυστικότητα; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

8