Ο Τσίπρας μίλησε με Αναστασιάδη για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ο Τσίπρας μίλησε με Αναστασιάδη για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο σήμερα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αντικείμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού αφορούσε τον συντονισμό των δύο πλευρών, ενόψει της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν αύριο στις 15:30 ώρα Κύπρου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει στον Τούρκο Πρόεδρο ευρύ πεδίο θεμάτων μεταξύ των οποίων και οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, το ζήτημα της στάσης της Τουρκίας και δη της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτών από τις τουρκικές αρχές, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και στην Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στην Καγκελάριο λεπτομέρειες της υπόθεση.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Πρωθυπουργός είχε μεταξύ άλλων διμερείς επαφές με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Τρυντό, τον οποίον και ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, όπως επίσης και με την Πρόεδρο της Ισλανδίας.

8