Παιδεία: Εντατικός διάλογος εκπαιδευτικών και Υπουργείου(BINTEO)

Παιδεία: Εντατικός διάλογος εκπαιδευτικών και Υπουργείου(BINTEO)

 

Καταλυτική φαίνεται πως ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στα ζητήματα της Παιδείας. 

Όπως προκύπτει μετά το πέρας της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικές οργανώσεις, οργανώσεις γονέων, Υπουργείο Παιδείας υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη, οι εκπαιδευτικοί ρίχνουν τους τόνους και προσέρχονται στο διάλογο με το Υπουργείο. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επεσήμαναν πως έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση σε καλό κλίμα. Μια συνάντηση η οποία όπως είπαν, κάλυψε ευρύτερα θέματα στο τομέα της Εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις και τις ενστάσεις τους σε σχέση με τη στελέχωση των σχολείων και τις αποφάσεις του Υπουργικού. 

Ξεκαθάρισαν στον Πρόεδρο, την πρόθεση για εξορθολογισμό στη βάση εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών κριτηρίων που να έχουν ως στόχο την βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, ανέφεραν πως αρχίζει εντατικός διάλογος από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου και για μια εβδομάδα, ένας διάλογος που έχει να κανει με τη στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά. 

Εξέφρασαν μάλιστα την ικανοποίηση για το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είπαν, αναγνώρισε το έργο των εκπαιδευτικών ενώ το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο υπέσκαψε το έργο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. 

 

Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα τεθούν εκ νέου ενώπιον των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών οργανώσεων για αξιολόγηση. 

Τόνισαν πως προσέρχονται στο διάλογο με σκοπό να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά και επεσήμαναν πως δεν είναι αυτοσκοπός οι κινητοποιήσεις και τα μέτρα, ωστόσο δεν απέσυραν τις αποφάσεις αυτές. 

Θα μπορούσε κανείς να πει πως μπαινουν στον "πάγο" τόσο τα μέτρα των εκπαιδευτικών όπως επίσης και οι αποφάσεις του Υπουργικού, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί ο διάλογος. 

 

8