Προδρόμου για παιδεία: «Τελειώσαμε με τη συναινετική πρόταση»

Προδρόμου για παιδεία: «Τελειώσαμε με τη συναινετική πρόταση»

Η συναινετική  πρόταση της Κυβέρνησης αποτελεί την τελευταία προσπάθεια του Προεδρικού για άρση της κρίσης στην Παιδεία. Σε γραπτή του δήλωσή  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «η τελευταία συναινετική πρόταση που έχουμε στα χέρια μας αποτελεί και την τελική ρύθμιση για φέτος, αφήνοντας τυχόν άλλα ζητήματα ή εισηγήσεις για τη συνέχεια του διαλόγου».  

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, «εν αναμονή των αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και παρακολουθώντας τις σημερινές εξελίξεις, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η συναινετική πρόταση στην οποία καταλήξαν οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής και της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, αποτελεί τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοσθεί ειδικά στη φετινή σχολική χρονιά.

 

«Με την εφαρμογή αυτής της συναινετικής ρύθμισης» ανέφερε , «η οποία έχει λάβει υπόψη τις ευαισθησίες και τις ανησυχίες και των δυο πλευρών, μπορεί να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος εφ’όλης της ύλης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως έχει συνομολογηθεί είναι μέσα από το διάλογο που θα ακολουθήσει που θα καταλήξουμε στις τελικές λύσεις για όλα τα θέματα που έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και του εξορθολογισμού του συστήματος για ένα βελτιωμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο».  

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι: «Εναπόκειται βεβαίως στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συλλογικά όργανά τους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Ενόψει όμως της έναρξης της σχολικής χρονιάς  επιθυμούμε να τερματιστεί η αναστάτωση και η αβεβαιότητα».

 

Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης γίνονται ήδη όλες οι προεργασίες προκειμένου η ρύθμιση στην οποία κατέληξε η διαβούλευση να εφαρμοσθεί αμέσως και έτσι να εξασφαλιστεί  η ομαλή λειτουργία των σχολείων και την έναρξη ενός εφ’όλης της ύλης διαλόγου που θα οδηγήσει εξίσου συναινετικά στις τελικές λύσεις».  

 

8