Ο ΔΗΣΥ απάντησε σε Χριστόφια με μία πρόταση

Ο ΔΗΣΥ απάντησε σε Χριστόφια με μία πρόταση

Ο ΔΗΣΥ απάντησε σε Χριστόφια με μία πρόταση
Ίσως η πιο σύντομη ανακοίνωση πολιτικού κόμματος στην Κύπρο.

 

Σε μία πρόταση περιορίζεται η γραπτή απάντηση του Δημοκρατικού Συναγερμού στην τοποθέτηση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, αναφορικά με την αποφυλάκιση παιδεραστή με Προεδρική χάρη.

Συγκεκριμένα ο Έκπροσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, στην ίσως πιο σύντομη ανακοίνωση κόμματος για τα κυπριακά δεδομένα, αναφέρει:

"Ποιος είπε ντροπή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας."

Νώρίτερα ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για ντροπή και ισχυρίστηκε ότι «αντί για δύο λέξεις απολογίας, επιχείρησε χθες ο κ. Ιωνάς Νικολάου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί».

Σύμφωνα, με τον κ. Χριστόφια, «σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών. Θυμίζω επίσης στον κ. Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια, επειδή δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα».

Home