Για Υγεία – ηλικιακό ρατσισμό – βία στην Αστυνομία τα παράπονα των πολιτών στην Επ. Διοικήσεως

Για Υγεία – ηλικιακό ρατσισμό – βία στην Αστυνομία τα παράπονα των πολιτών στην Επ. Διοικήσεως

11/01/2017 - 15:37
Στέλιος Ξιουρής

 Αποχωρεί η Ελίζα Σαββίδου- Τσαλακού

Του Στέλιου Ξιουρή

Το κύκνειο της άσμα ως Επίτροπος Διοικήσεως « τραγούδησε» ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Θεσμών η Ελίζα Σαββίδου- Τσαλακού αφού η θητεία της ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο και μάλλον θα αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι η ατάκα τα παράπονα σας στην Ελίζα θα αντικατασταθεί με άλλο όνομα Επιτρόπου Διοικήσεως, ενός θεσμού που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκε αφού αποτελεί το αποκούμπι του πολίτη σε θέματα αυθαιρεσίας της δημόσιας υπηρεσίας.

Όπως το περιέγραψε και ο Πρόεδρος της Επ. Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου αποτελεί τον προστάτη των βασανισμένων πολιτών από την δημόσια διοίκηση και στήριγμα τους ώστε να βρουν το δίκαιο τους. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού χαρακτήρισε τον θεσμό ως αποκούμπι των πολιτών και ανάχωμα στην διαχρονική κρατική αυθαιρεσία.

Αν και οι αποφάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως δεν είναι δεσμευτικά εφαρμόσιμες εντούτοις η διαπόμπευση της αυθαιρεσίας και της κακοδιοίκησης προκαλεί φόβο με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να γίνεται συμμόρφωση στις υποδείξεις της.

Ελεώ κρίσης παρατηρείται και το νέο φρούτο του ηλικιακού ρατσισμού και της δυσμενούς διάκρισης σε ανθρώπους άνω των 50 ετών που βιώνουν τον κίνδυνο της απόλυσης από τις εργασίες τους, κάτι που συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι και ο νέος τομέας δράσης της Επ. Διοικήσεως.

Τα περισσότερα παράπονα που δέχτηκε η Επίτροπος αφορούν θέματα υγείας και την γνωστή κατάσταση στα νοσοκομεία η βία στην Αστυνομία και οι καθυστερήσεις στην προώθηση υποθέσεων του Κτηματολογίου. 


Close