Παρέμβαση Αρχηγού για την αντιδιαδήλωση στη νεκρή ζώνη – Ζήτησε έκθεση γεγονότων

Παρέμβαση Αρχηγού για την αντιδιαδήλωση στη νεκρή ζώνη – Ζήτησε έκθεση γεγονότων

11/01/2017 - 17:48
offsitecy

Θα εξεταστούν ισχυρισμοί 

Εξελίξεις στα γεγονότα που καταγγέλθηκαν  στην αντιδιαδήλωση  στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά στη νεκρή ζώνη. Ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου πήρε την υπόθεση πάνω του και ζήτησε άμεσα έκθεση γεγονότων.

Αφορμή αποτέλεσε η κοινή επιστολή   ΠΕΟ και της  Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας «Ενωμένη Κύπρος» για γεγονότα που εκτυλίχθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δικοινοτική εκδήλωση στο γήπεδο της Τσετίν Καγιά.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπιυ της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι : «σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, κ. Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον επικεφαλής Αξιωματικό που βρισκόταν καθήκον για την αστυνόμευση της δικοινοτικής εκδήλωσης, είχε γίνει σχεδιασμός και λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων, δύο αντιοχλαγωγικών ομάδων”.

Τι έγινε

“Όπως ανέφερε ο κ. Aγγελίδης,:  «Στην περιοχή παρευρέθηκαν περίπου 40 άτομα, τα οποία ήταν εναντίον της εκδήλωσης. Η Αστυνομία όταν εντόπισε τα εν λόγω πρόσωπα, τους ανέκοψε σε απόσταση από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους διαδηλωτές. Στη συνέχεια, με την παρέμβαση της Αστυνομίας, τα αναφερόμενα πρόσωπα απομακρύνθηκαν”, σημείωσε.

Παρά ταύτα, είπε ο κ. Αγγελίδης, “ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου, ζήτησε άμεσα έκθεση γεγονότων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, για να εξεταστούν οι ισχυρισμοί που αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιστολή, η οποία έχει δημοσιευτεί”.

 

 


Close