Ο Κύπριος που κάνει τον γύρο της Ευρώπης με την μοτοσικλέτα του – Κοιμάται σε σκηνή και ζει το όνειρό του – Τι λέει στην OffsiteCy (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Ο Κύπριος που κάνει τον γύρο της Ευρώπης με την μοτοσικλέτα του – Κοιμάται σε σκηνή και ζει το όνειρό του – Τι λέει στην OffsiteCy (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Ο Κύπριος που κάνει τον γύρο της Ευρώπης με την μοτοσικλέτα του – Κοιμάται σε σκηνή και ζει το όνειρό του – Τι λέει στην OffsiteCy (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Της Φυτούλας Μωϋσέως

Τα ταξίδια προσφέρουν σε όλους μας στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ψυχαγωγίας. Επισκεπτόμαστε ένα μέρος, μια χώρα για λίγες και έπειτα επιστρέφουμε στη βάση μας.

Για τον Κωνσταντίνο Κουσιαππή τα ταξίδια είναι κάτι πιο... βαθύ. Είναι ένας τρόπος ζωής, ένα όνειρο ζωής, ένας αγώνας... επιβίωσης. Ο 31χρονος Κύπριος πήρε την μεγάλη απόφαση πριν από περίπου 10 μήνες να ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι.

Πήρε λοιπόν την μοτοσικλέτα του και ξεκίνησε για τον γύρο όλης της Ευρώπης. Όπως μας δηλώνει χαρακτηριστικά δεν κάνει διακοπές. Το σπίτι του είναι ο δρόμος για πολλές μέρες και για στέγη έχει τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό.

Ο Κωνσταντίνος μιλάει στην offsitecy για αυτή του την μεγάλη περιπέτεια που ζει και εξηγεί πως πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και για τι αποκόμισε από τα μέχρι τώρα ταξίδια του. 

 

- Θα ήθελα να μας πεις πως πήρες την απόφαση να αρχίσεις αυτή την περιπέτεια, επηρεάστηκες από κάπου;

 

"Κατ’ αρχάς πρέπει να πω ότι το ταξίδι είναι κάτι που πάντα μου άρεσε, όπως πιστεύω και στο μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων. Ποιος δεν θέλει να ταξιδεύει;

Το ζητούμενο για μένα δεν ήταν να κάνω διακοπές, αλλά να βγω έξω και να ζω σαν νομάς, αλλάζοντας μέρη, βλέποντας καινούρια πράγματα, γνωρίζοντας ανθρώπους και κάνοντας νέους φίλους. 

Κάπως έτσι πάρθηκε και η απόφαση να γίνει ένα μεγάλο ταξίδι αντί για πολλά μικρά. Μόλις αντιληφθείς αυτή τη διαφορά, το ότι δηλαδή δεν πας κάπου για 10-15 μέρες και μετά επιστρέφεις αλλά θα πρέπει να ζεις στο δρόμο, τότε το ταξίδι παίρνει άλλη μορφή. Γίνεται πιο συναρπαστικό και περιπετειώδες!

Παρακολουθώντας λοιπόν άλλους ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο, που είχαν ταξιδέψει ή ακόμα ταξιδεύουν, είδα ότι είναι απόλυτα εφικτό να γίνει.

Προετοιμαζόμουν πολύ καιρό προτού ξεκινήσω να κάνω αυτό το μεγάλο εγχείρημα, γιατί θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο όχι μόνο για μένα αλλά και για τα Κυπριακά δεδομένα. Είναι κάτι που χρειάζεται προετοιμασία πρώτα ψυχολογική και μετά οικονομική".

- Αντιμετώπισες δυσκολίες; Περιέγραψε μας κάποια περιστατικά...

"Πιστεύω ότι είχα το χρόνο να προετοιμαστώ κατάλληλα για αρκετά πράγματα, άρα κάποιες δυσκολίες που περίμενα ότι θα έρθουν τις αντιμετώπισα σχετικά εύκολα. Μιλάω πιο πολύ για θέματα τεχνικής φύσεως, όπως σκασμένα λάστιχα και οτιδήποτε θα μπορούσε να καθηλώσει την μοτοσυκλέτα μου στο δρόμο.

Βέβαια, η μεγαλύτερη δυσκολία στη Ευρώπη, όπου ταξιδεύω, είναι οικονομικής φύσεως, λόγω αυξημένων τιμών και περιορίζομαι στα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκαία για να διατηρώ το  μπάτζετ μου (€ 20 ημερησίως).

Τώρα, από άλλες δυσκολίες δεν νομίζω ότι αντιμετώπισα κάτι σοβαρό. Λίγο η επικοινωνία σε κάποιες χώρες ήταν δύσκολη λόγω ότι δεν μιλούσαν Αγγλικά. Από τη στιγμή που εγώ εισβάλλω στο χώρο τους, τότε θα πρέπέι να προσαρμοστώ κατάλληλα. Πάντως όλοι οι άνθρωποι που συνάντησα είχαν την καλή διάθεση να με βοηθήσουν και να μου δώσουν οδηγίες στη “νοηματική” και στη "γλώσσα του σώματος”".

-Είσαι μόνος σου στα ταξίδια; Που μένεις, που ζεις; Έχεις κάποια βοήθεια;

"Ναι, ταξιδεύω μόνος, αλλά ή αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ποτέ μόνος μου! Πάντα θα είμαι με κάποιον που έχω γνωρίσει στο μέρος που επισκέπτομαι, είτε είναι ντόπιος είτε είναι άλλος ταξιδιώτης. Ακόμα και στις κατασκηνώσεις που κάνω ποτέ δεν έχω νιώσει μοναξιά, λόγω του ότι στη μέρα μου είδα και πολλά καινούρια πράγματα και γνώρισα κόσμο και έχω κάτι να επεξεργαστώ και να σκεφτώ. Πραγματικά το αίσθημα της μοναξιάς δεν το έχω νιώσει ποτέ.

Μένω ως επί το πλείστων μέσα στη σκηνή που έχω μαζί μου και όχι σε οργανωμένα κάμπινγκ. Κατασκηνώνω ελεύθερα όπου βρω και τις περισσότερες φορές πετυχαίνω και ωραία μέρη με θέα. Επίσης μαγειρεύω μόνος για να προστατεύσω το μπάτζετ μου όπως προανέφερα.Στις μεγάλες πόλεις μένω σε χόστελ με 5-7 Ευρώ την μέρα και όταν είναι δυνατό χρησιμοποιώ την κοινότητα του couchsurfing, όπου βρίσκω ταξιδιώτες από όλο τον κοσμό και με φιλοξενούν στα σπίτια τους.

 

Οικονομική βοήθεια δεν έχω μεγάλη. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων καλύπτεται από τη δική μου τσέπη.

Η εταιρία Χρ. Καποδίστριας ΛΤΔ με έχει βοηθήσει πάρα πολύ δίνοντας μου τα λιπαντικά για όλο το ταξίδι και ή εταιρία Π.Παλλικαράς με εξόπλισε με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον οποίο χρησιμοποιώ για να καταγράφω και να μοιράζομαι το ταξίδι στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παρακολουθούν το ταξίδι και έχουν συνεισφέρει οικονομικά αγοράζοντας μπλουζάκι από την ιστοσελίδα μου".

- Τι αποκόμισες μέχρι τώρα, τι διδάγματα πήρες από τα ταξίδια;

"Το σημαντικότερο που αντιλαμβάνεσαι μόλις βγεις εκτός και αρχίσεις να ταξιδεύεις, είναι πόσο καλός είναι ο κόσμος και πόσο κακό κάνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απανταχού, τρομοκρατώντας και διαμορφώνοντας αρνητικά τις απόψεις του κόσμου για κάποιες συγκεκριμένες χώρες, όπως Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και διάφορες άλλες. Το 99,9% των ανθρώπων που συνάντησα ήταν πολύ καλοί, φιλόξενοι και ζεστοί".

- Ποια είναι η αγαπημένη σου χώρα μέχρι στιγμής και γιατί...

"Αυτή είναι η δυσκολότερη ερώτηση για ένα ταξιδιώτη. Όλες οι χώρες έχουν κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Στο μυαλό ενός ταξιδιώτη δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί. Θα μπορούσα να πω κάτι και για τις 18 χώρες στις οποίες ταξίδεψα, αλλά δεν θα το κάνω γιατί σίγουρα θα ξεχάσω κάτι και θα αδικήσω κάποιες χώρες.

Σίγουρα η Νορβηγία ήταν μια από τις πιο όμορφες σε φυσική ομορφιά, αλλά οι χώρες των Βαλκανίων και του πρώην ανατολικού μπλοκ έχουν τον καλύτερο και πιο φιλόξενο κόσμο μέχρι στιγμής, χωρίς όμως φυσικά να πηγαίνουν πίσω οι υπόλοιπες.

Μια χώρα που τα συνδυάζει όλα, είναι η Ρουμανία. Έχει βουνά και φυσική ομορφιά, καταπληκτικούς ανθρώπους και μια “αγριάδα”, με την καλή έννοια, την οποία δεν την συναντάς παντού".

Όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθεί το ταξίδι στα:

Ιστοσελίδα : www.ridegaia.com

Facebook : www.facebook.com/ridegaia

Youtube: www.youtube.com/koumparos48

Instagram: www.instagram.com/ridegaia

Twitter: www.twitter.com/ridegaia

Δείτε πιο κάτω περισσότερες φωτογραφίες:

Home