Επείγει ο εμβολιασμός μαθητριών Γυμνασίου κατά του HPV

Επείγει ο εμβολιασμός μαθητριών Γυμνασίου κατά του HPV

20/03/2017 - 22:21
topika-sponsor-logo

Επείγει η αποδέσμευση κονδυλίου για τον εμβολιασμό μαθητριών Α και Β τάξης Γυμνασίου, κατά του του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, όπως συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Το κονδύλι ανέρχεται στις 25.000 ευρώ για την αγορά των υπηρεσιών εμβολιασμού.

Το σχετικό σημείωμα του Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 5.000 εμβολιασμοί θα διενεργηθούν την περίοδο Μαρτίου – Μαϊου 2017 και άλλες 5.000 εμβολιασμοί την περίοδο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου.

Στο σημείωμα του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι η αποδέσμευση επείγει καθώς έχει χορηγηθεί ήδη σε μαθήτριες του μήνες Σεπτέμβρη – Νοέμβρη του 2016 η πρώτη δόση του εμβολίου και εντός 6 μηνών πρέπει να χορηγηθεί η δεύτερη.

Στις αποδεσμεύσεις που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας περιέχεται κονδύλι 600.000 ευρώ για την κοστολόγηση υπηρεσιών από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως αναφέρεται στο σχετικό προς την Επιτροπή Οικονομικών, σημείωμα, η κοστολόγηση θα διενεργηθεί στο πλαίσιο της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων και απαιτείται ώστε έκαστο νοσηλευτήριο να είναι σε θέση να ετοιμάσει το δικό του προϋπολογισμό για το 2018 στη βάση πραγματικής κοστολόγησης ιατρικών πράξεων.

Στο σημείωμα αναφέρεται περαιτέρω ότι το κόστος δεν θα ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ και η έναρξη εργασιών αρχίζει με την αποδέσμευση του κονδυλίου. Προστίθεται ότι η ετοιμασία “σκιώδους” προϋπολογισμού πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τρίτο τρίμηνο του 2017 ώστε το κάθε νοσηλευτήριο να είναι σε θέση να αυτονομηθεί οικονομικά το 2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close