Φαίδωνας: «Για εμάς το θέμα του ΣΑΠΑ θα κλείσει όταν επιστρέψουν τα χρήματα στο Δήμο της Πάφου»

Φαίδωνας: «Για εμάς το θέμα του ΣΑΠΑ θα κλείσει όταν επιστρέψουν τα χρήματα στο Δήμο της Πάφου»

19/05/2017 - 14:43
«Δεν κλείνει ο κύκλος»

Ο κύκλος του ΣΑΠΑ θα κλείσει, μόνο όταν όλα τα χρήματα που καταχράστηκαν κάποιοι, «είτε ως μίζες, αλλά και οι εργολάβοι επωφελήθηκαν με υπερπληρωμές ή με κακοτεχνίες, επιστρέψουν πίσω στους δημότες», δήλωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την επιβολή των ποινών στους ενόχους για την υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο Δήμαρχος, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου προχώρησε με αστικές αγωγές κατά των εργολάβων, ενώ νέες αγωγές θα ασκηθούν εναντίον και των συμβούλων μηχανικών, για την διεκδίκηση 12 ως 15 εκατομμυρίων ευρώ, που έλαβαν οι εργολάβοι, ως υπερπληρωμές.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το ΔΣ του ΣΑΠΑ θα κινηθεί ούτως ώστε τα χρήματα τα οποία επιστρέφουν στο Κράτος λόγω των μιζών που είχαν δοθεί να επιστρέψουν πίσω στα ταμεία του ΣΑΠΑ και ο τελικός αποδέκτης να είναι ο δημότης και ο πολίτης που πλήρωσε αυτά τα χρήματα.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος Πάφου εκτίμησε πως θα πρέπει να συνεχίσουν κάποιες περαιτέρω αστυνομικές έρευνες για να αναζητηθεί και ένας άλλος κύκλος ατόμων που είχαν εμπλοκή στο να στηθούν αυτές οι εγκληματικές ομάδες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως αυτές οι ομάδες δεν αποτελούνταν μόνο από τους επτά καταδικασθέντες αλλά και υπάρχουν και μερικοί άλλοι που έχουν ποινικές ευθύνες για αυτό το σκάνδαλο.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close