Ιωνάς και Κληρίδης απαντούν στον Άντρο για την καταγγελία εναντίον του Υπουργού

Ιωνάς και Κληρίδης απαντούν στον Άντρο για την καταγγελία εναντίον του Υπουργού

19/05/2017 - 17:41
Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Την απάντησή του προς τον Άντρο Κυπριανού, δίνει με γραπτή δήλωσή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, σε σχέση με υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων του τελευταίου, το 2013. Όπως αναφέρει ο Υπουργός, η υπόθεση διερευνήθηκε από την Αστυνομία και από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Η απάντηση Ιωνά:

«Το θέμα της εκγύμνασης προσώπων σε στρατόπεδο που τέθηκε τότε, διερευνήθηκε από την Αστυνομία, υποβλήθηκε ο σχετικός φάκελος στα τέλη Οκτωβρίου 2013, έγινε αξιολόγηση του φακέλου από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος στο τέλος ανακοίνωσε πως λόγω του ότι η νομοθεσία, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί δεν ήταν γνωστή στο ευρύτερο κοινό – και πέραν του ότι επρόκειτο για νομοθεσία της δεκαετίας του '50 ίσως και παλαιότερα που έγινε επί Αγγλοκρατίας για συγκεκριμένο σκοπό – έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δίωξη.

Η χθεσινή καταγγελία του κ. Κυπριανού αφορούσε στις φωτογραφίες, οι οποίες μου είχαν παραδοθεί τότε και νομίζω ότι καλύτερη απάντηση από αυτή που δόθηκε σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα αυτό δεν χρειάζεται, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι αυτές οι φωτογραφίες είχαν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της δικής μου δήλωσης. Δεν χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».

Απάντηση Άντρου προς Γεν. Εισαγγελέα

Στην απαντητική επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, ο κ. Κυπριανού αναφέρει ότι σέβεται το περιεχόμενο της απάντησης του κ. Κληρίδη αλλά διερωτάται «κατά πόσο δεν ενοχλεί το γεγονός ότι για μια καταγγελία που αφορά ένοπλες ασκήσεις και για την οποία ο Υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι συνεχίζεται η έρευνα, να διαρρέεται προς τα ΜΜΕ συνειδητά, ποιος είναι ο επικεφαλής των ερευνών».

«Υπενθυμίζω δε ότι στην απόφαση σας υποδείξατε ότι υπήρχε παρανομία αλλά δεν προχωρήσατε σε διώξεις γιατί κρίνατε ότι η νομοθεσία δεν ήταν γνωστή στους παρανομούντες», προσθέτει.

Με όλο το σεβασμό προς την άποψη σας, προσθέτει ο κ. Κυπριανού, «θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διαρροή θα έπρεπε να σας ενοχλεί και για λόγους προστασίας της έρευνας και για λόγους προστασίας του ατόμου που διεξάγει την έρευνα».

Η επιστολή Άντρου προς ΠτΔ

Στην επιστολή του κ. Κυπριανού προς τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, αναφέρεται ότι «το σκεπτικό με το οποίο παύθηκε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε, αφορά σε υποψίες ότι πιθανώς ο ίδιος διέρρευσε στοιχεία από μη διαβαθμισμένη Έκθεση σχετικά με συγκεκριμένο θέμα το οποίο χειριζόταν η Αστυνομία Κύπρου. Αναλόγως, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται σε συγκεκριμένο ρεπορτάζ συγκεκριμένης εφημερίδας να διαρρέει πληροφορίες απόρρητης έκθεσης η οποία συντάχθηκε έπειτα από καταγγελίες στις οποίες είχα προβεί ως Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ».

«Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί δεν παύθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης τότε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως έγινε και για τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;», προστίθεται.


Close