Με ελικόπτερο η διάσωση του τραυματία στο Κάβο Γκρέκο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Με ελικόπτερο η διάσωση του τραυματία στο Κάβο Γκρέκο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

19/05/2017 - 21:03
topika-sponsor-logo

Χρειάστηκε το ελικόπτερο της Αστυνομίας για να απεγκλωβίσει αλλοδαπό, ο οποίος παγιδεύτηκε σε θαλάσσια σπηλιά στην ομώνυμη τοποθεσία στο Κάβο Γκρέκο, μετά από άλμα που πραγματοποίησε από βράχο, μέσα στην θάλασσα. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και η θαλασσοταραχή, δεν του επέτρεπαν να εξέλθει από την θάλασσα.

Μετά από το μήνυμα που έλαβε η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή προκειμένου να παραλάβει τον κολυμβητή, ο οποίος παγιδεύτηκε σε θαλασσινή σπηλιά, ωστόσο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν έγινε κατορθωτή η προσέγγιση για διάσωση του ούτε από ξηρά ούτε από θάλασσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης Λάρνακας και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ «κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο ετοιμότητας έρευνας διάσωσης της Αστυνομίας και Ομάδα της ΕΜΑΚ και λίγο μετά τις επτά απόψε ο τραυματίας ανασύρθηκε από διασώστη του ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για εξετάσεις και περαιτέρω περίθαλψη. Ωστόσο, η κατάσταση του τραυματία κρίνεται εκτός κινδύνου».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΣΕΔ με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό «καλεί το κοινό να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και να αποφεύγει την είσοδο στη θάλασσα από βραχώδεις περιοχές ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Πηγή: 
ΚΥΠΕ
Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close