Καταστροφές στις Πλάτρες από Ομονοιάτες την Κυριακή (Φωτογραφίες)

Καταστροφές στις Πλάτρες από Ομονοιάτες την Κυριακή (Φωτογραφίες)
Καταγγελία ιδιοκτήτη κατοικίας – Βανδαλισμοί μετά την προπόνηση του «τριφυλλιού»

Έκαψαν ελληνική σημαία και πετροβόλησαν σπίτι, διέλυσαν το αθλητικό κέντρο Πλατρών, άφησαν πίσω τους τόνους σκουπίδια, βανδάλισαν τον αστυνομικό σταθμό του χωριού και ντρόπιασαν με τη γενικότερη συμπεριφορά τους τόσο την ομάδα όσο και τους συνοπαδούς τους που ακολούθησαν την ομάδα για να την εμψυχώσουν και δημιούργησαν ατμόσφαιρα ντέρμπι σε μία απλή προπόνηση.

Ενισχυτική μαρτυρία ψάχνουν οι ανακριτές του Αστυνομικού Σταθμού Πλατρών με αφορμή το επεισόδιο που προκλήθηκε στις 21:00 το βράδυ σε οικία στις Πλάτρες με πρωταγωνιστές 20 πρόσωπα με διακριτικά της Ομόνοιας. Η καταγγελία αφορά την καταστροφή και το κάψιμο ελληνικής σημαίας και ζημιές πέραν των 800 ευρώ. Οι φίλοι των «πρασίνων» βρέθηκαν στο ορεινό θέρετρο το απόγευμα της Κυριακής για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο Αθλητικό Κέντρο του χωριού.

 
Στα χέρια των αστυνομικών υπάρχει μόνο η κατάθεση του 45χρονου παραπονούμενου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή ένα χιλιόμετρο περίπου από το Αθλητικό Κέντρο είχαν φιλονικία του μαζί του αφού κατέστρεψαν και έκαψαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στην οικία του. Πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες πετροβόλησαν την οικία, ενώ έριξαν και καρέκλες με συνέπεια να προκληθούν ζημιές, στα τζάμια συρόμενων πορτών της οικίας, καθώς και σε τηλεόραση και ξύλινα ράφια, που βρίσκονται στο σαλόνι της οικίας.
 
Ψάχνουν κυκλώματα για να φέρουν κόσμο 
 
Στην προσπάθεια της Αστυνομίας να «δέσει» την υπόθεση και να προχωρήσει σε συλλήψεις η Αστυνομία θα προσπαθήσει να εντοπίσει μαρτυρία μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης ή άλλης μαρτυρίας. Προς το παρόν όμως δεν κλήθηκαν άλλα πρόσωπα για κατάθεση στην Αστυνομία ούτε προκύπτει η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
 
Γης Μαδιάμ στο Αθλητικό Κέντρο

 

 
Οι οπαδοί της Ομόνοιας κατέκλεισαν το Αθλητικό Κέντρο για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους ωστόσο κάποιοι ανεγκέφαλοι προχώρησαν σε βανδαλισμούς. Μάλιστα, η συμπεριφορά τους κατακρίθηκε από την ίδια την ομάδα τους που χαρακτήρισε τις ενέργειες ως εικόνες ντροπής. Σπασμένες τουαλέτες, ζημιές στις κερκίδες και σε περιουσία του Αθλητικού Κέντρου είναι εικόνες που παρέλασαν μέσα από την ιστοσελίδα www.omonoia24.com. 

 

 
Δεν υπάρχει καταγγελία

 

 
Πάντως, η Αστυνομία δεν μπορεί να προβεί σε κάποιες περαιτέρω ενέργειες, αφού δεν προκύπτει οποιαδήποτε καταγγελία από την κοινότητα ή την καταγγελία του Αθλητικού Κέντρου.

 

Oμόνοια: «Υπερβολές»

 

Για υπερβολές στα όσα αναφέρονται σχετικά με τις ζημιές στο Αθλητικό Κέντρο Πλατρών κάνει λόγο η επίσημη Ομόνοια. Σε ανακοίνωσή της το πρωί της Δευτέρας το σωματείο αναφέρει ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στα γήπεδα, αλλά παράλληλα χαρακτηρίζει υπερβολικά τα όσα λέχθηκαν.

Σύμφωνα με την επίσημη Ομόνοια, οι ιθύνοντες της ομάδας επιιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις μετά το τέλος της προπόνησης και εντόπισαν τα εξής:

Συνθήματα στους τοίχους

Αποκολλήθηκε ένα μέρος του κυγκλιδώματος. Σπάσιμο ενός ουρητήρα.

Η επίσημη Ομόνοια δηλώνει ότι θα αναλάβει το κόστος επιδιόρθωσης των ζημιών.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το www.omonoia24.com

10