Η επίσημη θέση της Αστυνομίας για όσα έγιναν στις Πλάτρες

Η επίσημη θέση της Αστυνομίας για όσα έγιναν στις Πλάτρες
Η Αστυνομία τοποθετήθηκε επίσημα για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στις Πλάτρες την περασμένη Κυριακή. Απαντώντας σε  ανακοίνωση των φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (ΘΥΡΑ 9) αναφέρεται ότι δεν προέκυψε κσταγγελία για το επεισόδιο με πυροβολισμό. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  η Αστυνομία διερευνά πάντοτε όλες τις καταγγελίες με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και αμεροληψία, με στόχο την πλήρη διερεύνηση και εξιχνίαση.  
 
Στις 9/7/17 έγινε καταγγελία στην Αστυνομία από 45χρονο κάτοικο Πλατρών ότι, το ίδιο βράδυ, ομάδα αγνώστων προσώπων που έφεραν διακριτικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατάστρεψαν σημαία προκαλώντας επίσης ζημιές στην περιουσία του. Αμέσως δόθηκαν οδηγίες για διερεύνηση της καταγγελίας από το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με τον Τοπικό Αστυνομικό Σταθμό. 
 
Όσο αφορά την τοποθέτηση στη σχετική ανακοίνωση των φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ότι ένα πρόσωπο τραυματίστηκε από πυροβολισμό που ρίχθηκε από τον ένοικο της οικίας με τη χρήση γκαζοπίστολου, αναφέρεται ότι δεν έγινε οποιαδήποτε καταγγελία και δεν δόθηκε οποιαδήποτε πληροφορία στην Αστυνομία.
 
 
 
Αμέσως μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακριτές της υπόθεσης, επικοινώνησαν με μέλη του Συμβουλίου του ΣΥΦΙ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με σκοπό τον εντοπισμό του προσώπου που τραυματίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορία, το συγκεκριμένο πρόσωπο, φέρεται να μην επιθυμεί να έλθει σε επικοινωνία με την Αστυνομία αλλά ούτε και να προβεί σε καταγγελία. Οι εξετάσεις για διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης καθώς και των προσώπων που ενέχονται, συνεχίζονται.  

 

 
 
Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ερευνήθηκε η κατοικία του 45χρονου όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν για εξετάσεις δύο αεροβόλα πιστόλια τα οποία κατέχει νόμιμα καθώς και ένα ομοίωμα πιστολιού. 
 
Καταληκτικά, τονίζεται ότι, οι  οποιεσδήποτε καταγγελίες ή ακόμα και πληροφορίες,  είναι ορθότερο να αναφέρονται άμεσα στην Αστυνομία για να διερευνώνται και να γίνονται οι δέουσες ενέργειες.  
 
Οι επικρίσεις για προχειρότητα και μεροληψία από μέρους της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όπως αποδεικνύεται από τη διερεύνηση πολυάριθμων σοβαρών υποθέσεων, η Αστυνομία λειτουργεί πάντοτε με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό στο πλαίσιο εφαρμογής των Νόμων. 

 

10