Όλα ανοικτά με το όριο ταχύτητας – Αυξάνεται ή δεν αυξάνεται – Ποιος έχει το πάνω χέρι

Όλα ανοικτά με το όριο ταχύτητας – Αυξάνεται ή δεν αυξάνεται – Ποιος έχει το πάνω χέρι

17/07/2017 - 17:58
Κρίσιμες είναι οι θέσεις που θα κατατεθούν από το Τμήμα Δημόσιων Έργων
Γιώργος Μιχαηλίδης

Τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο σχετικά με τη συζήτηση που άνοιξε για την αύξηση των ορίων ταχύτητας στους κυπριακούς αυτοκινητόδρομους. Η σκέψη που έπεσε στο τραπέζι για αύξηση του ορίου από τα 100 στα 120 χιλιόμετρα είναι απλά μια σκέψη, αφού θα προκύψουν πολλές ζυμώσεις και τα πάντα εξαρτιούνται από δυο φορείς: Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και το Τμήμα Δημόσιων Έργων.

Ο ρόλος της Αστυνομίας 
 

Όπως πληροφορούμαστε, στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας συζητείται εντόνως το θέμα με την Αστυνομία να υποβάλλει τη δική της εισήγηση, αλλά ο ρόλος της είναι καθαρά συμβουλευτικός. 
 

Εκ μέρους της Τροχαίας Αρχηγείου ο Βοηθός Διευθυντής  Φίλιππος Παπαηλία ανέφερε ότι «στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει τίποτε δεδομένο. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα από μελέτη και στη βάση δεδομένων που ισχύουν στο εξωτερικό. Ο κ. Παπαηλία ανέφερε ότι  κρίσιμες είναι οι θέσεις που θα κατατεθούν από το Τμήμα Δημόσιων Έργων.

Εξάλλου, πρόσφατα η ιστοσελίδα Car.Com.cy έβγαλε στην επιφάνεια τι ισχύει στους ευρωπαϊκούς δρόμους σε συνάρτηση με τα κυπριακά δεδομένα. Στόχος είναι να καθοριστεί ένα επιτρεπόμενο όριο κίνησης στους δρόμους το οποίο θα το παραβαίνουν μόλις το 15% του πληθυσμού, ενώ το 85% θα παραμένει στα επίπεδα της ασφάλειας.
 

Το οδικό μας σύστημα κινείται βάσει αυτών των ορίων της τότε εποχής. Όρια που για την εποχή τους ήταν ορθότατα λόγω της στενότητας των δρόμων και λόγω των τότε αυτοκινήτων Οι  δρόμοι μεγαλώνουν, φαρδαίνουν, τα αυτοκίνητα αλλάζουν, τα όρια, όμως, παραμένουν…

 

 

 


Close