Φεύγει ο Λάμπρος – Έρχονται αλλαγές στην Αστυνομία

Φεύγει ο Λάμπρος – Έρχονται αλλαγές στην Αστυνομία

17/07/2017 - 18:31
Υποψήφιοι για την προαγωγή τους στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού είναι όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί
Γιώργος Μιχαηλίδης
Αλυσιδωτές αλλαγές στα υψηλά δώματα της Αστυνομίας θα προκύψουν μετά την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 οπότε και αφυπηρετεί από το Σώμα ο νυν Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Λάμπρος Θεμιστοκλέους.  Το κενό που θα προκύψει από την αφυπηρέτηση του κ. Θεμιστοκλέους θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα για να μην προκληθούν προβλήματα στην ιεραρχία της Δύναμης.
 
Φαβορί ο Δημήτρης
 
Υποψήφιοι για την προαγωγή τους στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού είναι όλοι οι ανώτεροι αξιωματικοί. Ωστόσο, με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα λογικό φαβορί χωρίς να αποκλείεται και κάτι άλλο,  για τη θέση του Βοηθού Αρχηγού θεωρείται ο έμπειρος αξιωματικός με τριβή σε πολλά αξιώματα Δημήτρης Δημητρίου. Η τελική απόφαση ανήκει όμως στον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος θα δεχθεί τη σύσταση του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.
 
 
 
Απ’εκεί και πέρα, το κενό που θα προκύψει από τη διαδοχή Θεμιστοκλέους θα καλυφθεί άρα θα γίνουν ανακατατάξεις και στις κατώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας (Αν. Αξιωματικοί).
 
Ποιος είναι ο Λ. Θεμιστοκλέους 
 
Ο κ. Λ.Θεμιστοκλέους αφυπηρετεί μετά από 44 χρόνια ευδόκιμης προσφοράς στην Αστυνομία.  Ο κ. Θεμιστοκλέους γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1955 στο χωριό Γιόλου. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Πάφου και στις 28 Ιουλίου, 1973, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας.
 
Αρχικά τοποθετήθηκε στο Εφεδρικό Σώμα και στη συνέχεια, υπηρέτησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε διάφορους Αστυνομικούς Σταθμούς της Λευκωσίας. Για περίοδο 22 χρόνων περίπου εργάστηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λευκωσίας. Διετέλεσε Υπεύθυνος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, και της Αεροπορικής Πτέρυγας, Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής στο ΤΑΕ Αρχηγείου , Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Δ΄(Επιστημονικής και Τεχνικής Υποστήριξης ) και Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου. Από το 2008 μέχρι το 2011 διετέλεσε Διοικητής της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας.
 
Το 1984 προήχθη στο βαθμό του Λοχία, το 1992 στο βαθμό του Υπαστυνόμου, το 1999 σε Ανώτερο Υπαστυνόμο, το 2003 σε Αστυνόμο Β΄, το 2004 σε Αστυνόμο Α΄ και το 2005 σε Ανώτερο Αστυνόμο. Στις 14.9.2011 προήχθη στο βαθμό του Βαθμού Αρχηγού και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Βοηθού Αρχηγού Υποστήριξης. Στις 10.4.2013 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Βοηθού Αρχηγού Διοίκησης. Από τις 6.10.2013 μέχρι 29.2.2016, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα του, εκτέλεσε και τα καθήκοντα των Βοηθών Αρχηγών Επιχειρήσεων, Υποστήριξης και Εκπαίδευσης. Από την 1.3.2016 εκτελεί τα καθήκοντα του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων.
 
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στην Αστυνομία απέκτησε το δίπλωμα του Πανεπιστημίου του EXETER σε θέματα συγκριτικής αστυνόμευσης. Επίσης, έτυχε πολλών εκπαιδεύσεων, τόσο στην Κύπρο όσο και σε χώρες του εξωτερικού, όπως στις Η.Π.Α , Αγγλία, Γερμανία κλπ σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την αστυνόμευση ,το Οικονομικό έγκλημα, και Διοικητικά θέματα . Κατά την περίοδο 2001-2003 εκπροσώπησε την Αστυνομία στην Επιτροπή MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα ξεπλύματος παρανόμου χρήματος. Κατά την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωτέρων Αξιωματικών της Αστυνομίας. Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία με το Μετάλλιο της Αντίστασης και από την Γαλλική Κυβέρνηση με το Μετάλλιο του Ιππότη του Τάγματος Ναυτικής Αξίας.
 
 
 

 


Close