ΒΙΝΤΕΟ: Κατέβασαν ελληνικές σημαίες από φυλάκιο της Εθν. Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

ΒΙΝΤΕΟ: Κατέβασαν ελληνικές σημαίες από φυλάκιο της Εθν. Φρουράς, το Παγκύπριο Γυμνάσιο, και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

ΒΙΝΤΕΟ: Κατέβασαν ελληνικές σημαίες από φυλάκιο της Εθν. Φρουράς,  το Παγκύπριο Γυμνάσιο, και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Λευκωσία – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

Η ομάδα «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία» ξαναχτύπησε και προκαλεί ξανά αρκετές αντιδράσεις αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιβραβεύουν την κίνηση, όπως διχάζεται δηλαδή η Κύπρος συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό η ίδια ομάδα άλλαξε τα ονόματα σε οδούς στις ελεύθερες περιοχές όπου αναγραφόταν το όνομα του Γρίβα Διγενή και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων", "Σάββα Μενοίκου" και άλλα.

Παρόμοια κίνηση έγινε και στα κατεχόμενα όπου άγνωστοι άλλαξαν τα ονόματα σε δρόμους που έγραφαν "1η Αυγούστου, Ινσταμπούλ, Άγκυρας" κ.α και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "οδός Κωστή Αχνιώτη", "Οδός Καβάζογλου/ Μισσιαούλη", "Λεωφόρος Ομοσπονδιακής Κύπρου", και "Οδός Ε/κ αγνοουμένων". Δείτε ΕΔΩ τα δύο βίντεο.

Το νέο χτύπημα

Ένα νέο βίντεο λοιπόν που ανέβηκε στη σελίδα της «Αριστερής Κίνησης - Θέλουμεν Ομοσπονδία» λοιπόν, δείχνει αγνώστους βράδυ να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από 4 ιστορικά σημεία της Λευκωσίας και να ανεβάζουν ένα πανί με το μήνυμα «Επανενωμένη Κύπρος» και σχεδιασμένα 2 περιστέρια να αφοδεύουν στην ελληνική αλλά και την τουρκική σημαία.

Συγκεκριμένα κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στην πράσινη γραμμή στην παλιά Λευκωσία, από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Στη θέση της ελληνικής σημαίας όπως προαναφέραμε ανέβασαν το πανί που μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω φωτογραφία.

Μάλιστα όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο ταχυδρομούν τις σημαίες στον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

Όπως γίνεται συνήθως, η κίνηση διχάζει με αρκετούς να επιβραβεύουν την πρωτοβουλία και άλλους φυσικά να την επικρίνουν. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κίνημα Αλληλεγγύη που καταδικάζει την κίνηση και να αναφέρει ότι η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

Η  «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία» συνοδεύει το βίντεο με το πιο κάτω μήνυμα:

''Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και του λαού της. Αυτό προϋποθέτει την ανατροπή της κυριαρχίας του ελληνικού και του τουρκικού εθνικισμού σε πολιτικό, ιδεολογικό και συμβολικό επίπεδο. Δεν μας ενοχλεί το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή ως Τούρκοι. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, όμως, είναι το ότι μας επιβάλλουν τον ελληνισμό και τον τουρκισμό τους σε όλα τα επίπεδα, υπονομεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Κύπρου και παρεμποδίζοντας την επανένωσή της. Στην Κύπρο, που διχοτομήθηκε από τις επεμβάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι σημαίες αυτών των κρατών συντηρούν και αναπαράγουν κάθε μέρα το δίδυμο έγκλημα του 1974.''

Δείτε πιο κάτω το βίντεο όπου κατέβηκαν ελληνικές σημαίες από 4 σημεία στη Λευκωσία:

 

Home