Μαγεία από Περσείδες - Yπέροχο φαινόμενο (Φωτογραφίες)

Μαγεία από Περσείδες - Yπέροχο φαινόμενο (Φωτογραφίες)

12/08/2017 - 15:17
topika-sponsor-logo
Παρόν ο ΠτΔ
Γιώργος Μιχαηλίδης

To απίστευτο θέαμα των Περσείδων θα έχουμε απόψε να παρακολουθήσουμε σε μια μαγευτική εμπειρία. Σε όλες τις πόλεις και κυρίως στις ορεινές κοινότητες το θέαμα θα είναι μοναδικό και ήδη όλοι εμπλεκόμενοι ετοιμάζονται. Επίκεντρο θα είναι η περιοχή του Τροόδους όπου θα βρεθεί και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος θα παρακολουθήσει το φαινόμενο από το Βοτανικό Κήπο Τροόδους στον Αμίαντο.

Η αποψινή εκδήλωση θα αρχίσει στις 21:00 και διοργανώνεται από τον  Κυπριακό Οργανισμό Αστρονομίας (Κ.Ο.ΑΣ.). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει χαλαρή μουσική, μαθήματα νυκτερινής φωτογράφισης και παρακολούθηση ουράνιων αντικειμένων μέσω τηλεσκοπίων.
 

Πλατείες ελεύθερες για αστροπαρατήρηση εκτός από τον Βοτανικό Κήπο θα είναι και ο Γεωλογικός Κήπος του Κέντρου Επισκεπτών του Γεωπάρκου καθώς και η Πλατεία της Τράπεζας Σπόρων εντός του Μεταλλείου.
 

Θερμή παράκληση των διοργανωτών είναι όπως δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία φυτών και πετρωμάτων, εντός του Μεταλλείου, καθώς επίσης και η καθαριότητα των χώρων από όλα τα προσωπικά αντικείμενα. 

Μοναδικές στιγμές επίσης θα βιώσουν και όσοι θα παρευρεθούν στους χώρους του Περιφερειακού Νοσοκομείου Κυπερούντας όπου με τη χρήση τηλεσκοπίων θα είναι ορατό το μαγευτικό φαινόμενο. 

 

Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close