(Εξέλιξη) Νορβηγικό δικαστήριο αναγνώρισε την απαγωγή της μικρής Μαριέ – Τι σημαίνει η απόφαση αυτή

(Εξέλιξη) Νορβηγικό δικαστήριο αναγνώρισε την απαγωγή της μικρής Μαριέ – Τι σημαίνει η απόφαση αυτή

13/09/2017 - 12:16
Οι Νορβηγικές Αρχές μελετούν την κάθε νέα πληροφορία που φθάνει κοντά τους
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής της τετράχρονης Marie – Ελένη Grimsrud. Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Νορβηγίας στο Όσλο αποφάνθηκε ότι η τετράχρονη  απήχθη από τον πατέρα της Leif Torkel το πρωϊνό της 27ης Απριλίου 2017 από το Νηπιαγωγείο όπου το μετέφερε η μητέρα της. Ταυτόχρονα, το Νορβηγικό Δικαστήριο τονίζει ξεκάθαρα ότι η τετράχρονη πρέπει να επιστρέψει στη μητέρα της που αποτελεί και τη νόμιμο κηδεμόνα της.

Η απόφαση που κατέχει η OffsiteCy ελήφθη στις 15 Αυγούστου 2017 και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι δικηγόροι της μητέρας στην Κύπρο. Στην απόφασή του το Δικαστήριο αναφέρει ότι εάν ο Νορβηγός πατέρας βρίσκεται εντός Νορβηγικής επικράτειας πρέπει να παραδώσει τη μικρή για να επιστρέψει στην Κύπρο και τη μητέρα της. Σε διαφορετική περίπτωση εφόσον εξασφαλιστούν στοιχεία ότι ο πατέρας βρίσκεται στη Νορβηγία και «κρύβει» τη μικρή θα επέμβουν οι Νορβηγικές Αρχές.

 

Το Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στα νορβηγικά και στα Αγγλικά και κάνει αναφορά στην προσπάθεια του Νορβηγού απαγωγέα με βούλα και Δικαστηρίου πλέον, να αποκτήσει την κηδεμονία της κόρης του στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ωστόσο, ο Leif Torkel έφαγε πόρτα αφού οι Νορβηγοί δικαστές τόνισαν ότι ήταν αναρμόδιοι, αφού η Marie – Ελένη είχε τη μόνιμη κατοικία της στην Κύπρο.
 

Σημειώνεται ότι η τετράχρονη γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 2013, ενώ η σχέση της μητέρας Ελένης Ιωάννου με τον Νορβηγό σύζυγό της τέλειωσε τον Οκτώβριο του 2015. 

Κανένα σημείο ζωής

Τα δεδομένα σε σχέση με την τύχη της τετράχρονης δεν άλλαξαν. Σχεδόν πέντε μήνες μετά την απαγωγή δεν υπάρχουν δραματικές εξελίξεις σε σχέση με τον εντοπισμό της τετράχρονης. Παράλληλα, ο Νορβηγός σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής. Οι δικηγόροι της μητέρας προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες μέσω των Νορβηγών δικηγόρων τους, ενώ οι Νορβηγικές Αρχές μελετούν την κάθε νέα πληροφορία που φθάνει κοντά τους. 

 

 


Close