Φορτώνουν στον ιδιοκτήτη τα έξοδα του νέου Κτηματολογίου - Τι λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

Φορτώνουν στον ιδιοκτήτη τα έξοδα του νέου Κτηματολογίου - Τι λέει η Ελεγκτική Υπηρεσία

13/09/2017 - 15:31
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Υπό παρακολούθηση βρίσκεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία η συμφωνία του Κτηματολογίου με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου «ΙΑΣΩΝ» στο οποίο από τις 04 Σεπτεμβρίου 2017 μετακόμισε το Κτηματολόγιο. Το σημείο που ενδιαφέρει είναι ποιος θα επωμιστεί τελικά το ποσό των 60-80.000 ευρώ που απαιτήθηκαν για τις αλλαγές στο κτήριο ώστε  να συνάδει με τις ανάγκες του Κτηματολογίου.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 η Ελεγκτική Υπηρεσία «άναψε το πράσινο φως» για τη χρήση του κτηρίου αφού είδε το χαρτί – άδεια οικοδομής του κτηρίου «ΙΑΣΩΝ» που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή. 
 

Τα δεδομένα που ίσχυσαν μέχρι τώρα ήταν ότι το κράτος (δηλαδή το Κτηματολόγιο) θα κατέβαλλε τα έξοδα αλλαγών στο Κτήριο εφόσον μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου δεν εξασφαλίζετο η άδεια. Ωστόσο, η Ελεγκτική Υπηρεσία θεωρεί ότι έστω και εάν τα χρονοδιαγράμματα τηρήθηκαν τα έξοδα πρέπει να επωμιστεί ο ιδιοκτήτης.

Μιλώντας στην OffsiteCy ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέας Χασαπόπουλος ανέφερε ότι πρέπει ο ιδιοκτήτης να επωμιστεί τα έξοδα του κτηρίου και είναι κάτι που θα εξετάζουμε.

 


Close