Το Συμβούλιο του Παν. Κύπρου διερευνά το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων

Το Συμβούλιο του Παν. Κύπρου διερευνά το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων

13/09/2017 - 18:04
Δηλώνουν συνεργασία με την Αστυνομία
Επιμέλεια: Γιάννος Λύτρας

Την συνεργασία του με τις Αρχές, για την διελεύκανση της υπόθεσης με το σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων του Ωκεανογραφικού Κέντρου, στην οποία εμπλέκονται δύο ανώτεροι λειτουργοί του κι ένας εξωτερικός συνεργάτης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου άρχισε τη διερεύνηση υποθέσεων ερευνητικών προγραμμάτων του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου από το 2015 και ξεκίνησε τη διαδικασία πειθαρχικής έρευνας εναντίον των εν λόγω Ανώτερων Λειτουργών για ενδεχόμενες παρατυπίες που αφορούν σε ερευνητικά προγράμματα του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

Το Συμβούλιο συνεργάζεται με τις αρχές στο έργο τους παραχωρώντας όλα τα στοιχεία που έχει στα αρχεία του και δεν αμφιβάλει ότι θα προχωρήσουν στη διαλεύκανση των υποθέσεων το συντομότερο δυνατό για το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον».

Στην Νομική Υπηρεσία ο Φάκελος

Στη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται ο φάκελος που αφορά το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου στο οποίο φαίνεται να προκύπτει απάτη με 14 προσφορές που αφορούν τη συντήρηση του Κέντρου.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε το 2015 στην Αστυνομία, κατόπιν εισήγησης του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Οι ανακρίσεις και καταθέσεις ολοκληρώθηκαν και πλέον αναμένονται οι οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία στάληκαν τρεις γεμάτοι φάκελοι.

Αναμένει οδηγίες η Αστυνομία

Οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία, αναμένει η Αστυνομία, σε σχέση με την έρευνα για το νέο σκάνδαλο με το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το σκάνδαλο φέρεται να αφορά απάτη με 14 προσφορές για την συντήρησή του, με τον φάκελο της υπόθεσης να βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιου Στυλιανού, στο ΚΥΠΕ, η υπόθεση είχε διερευνηθεί από την Αστυνομία κατά το 2015, και είχε αποσταλεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Την 1/12/2015, μετά από μελέτη του μαρτυρικού υλικού, αυτή διαβιβάστηκε από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία με οδηγίες για αρχειοθέτηση.

Στην συνέχεια, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανού, τον Ιούνιο του 2017, ο Ελεγκτής ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία όπως επανεξεταστούν κάποια θέματα σε σχέση με την υπόθεση και έτσι ο φάκελος τον Ιούλιο του 2017 ζητήθηκε και διαβιβάστηκε εκ νέου από την Αστυνομία στην Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω μελέτη και οδηγίες.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ, OffsiteCy

Close