Τι κάνουν επιτέλους οι αστυνομικοί σας στα νοσοκομεία κ. Υπουργέ;

Τι κάνουν επιτέλους οι αστυνομικοί σας στα νοσοκομεία κ. Υπουργέ;

25/09/2017 - 13:18
του Τάσου Αναστάση

Ακόμα ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο από ένα λεβεντοπαλίκαρο που θεωρούσε ότι η προτεραιότητα της δικής τους υγείας προηγείται των υπολοίπων που περίμεναν στο ΓΝ Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε δύο νοσηλευτές που έκαναν τη δουλειά τους, μέσα σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να τις τραυματίσει και να τα κάνει γης Μαδιαμ.

Κανείς δεν εκπλήσσεται καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ένα λεβεντοπαλίκαρο είτε μεθυσμένο είτε αλαζονικό προσπαθεί καθορίσει αυτό τη σειρά προτεραιότητας μέσα στο Τμήμα Πρώτων βοηθειών με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους να βρίσκονται στο μάτι του Κυκλώνα.

Τα αλαζονικά λεβεντοπαλίκαρα ωστόσο, βρίσκονται παντού στο νησί του «εγω είμαι τζαι κανένας άλλος», του «μπορώ να κάνω ότι γουστάρω τζαι κανένας εν θα μου πει τίποτε».

Βέβαια είναι τα ίδια λεβεντοπαλίκαρα που μόλις μπουν στην επικράτεια των Αγγλικών Βάσεων ελαττώνουν ταχύτητα γιατί «οι Εγγλέζοι εν αστειέυκουν», οι ίδιοι που ξημεροβραδιάζονται στα κατεχόμενα αλλά προσέχουν γιατί ποτζί έχουν κάμερες «τζαι οι Τούρτζοι έν παίζουν».

Και το ερώτημα που προκύπτει κ. Ιωνά είναι, γιατί οι δικές μας αρχές «παίζουν»;

Γιατί να μπορεί κάθε φορά ένα λεβεντοπαλίκαρο να μπαίνει στις πρώτες βοήθειες και να εκτονώνει τις ορμές του σε πολίτες και προσωπικό δημόσιων νοσηλευτηρίων;

Τι ρόλο έχουν κ. Υπουργέ οι αστυνομικοί σας στα νοσοκομεία;

Τα 12 φετινά περιστατικά μας αποδεικνύουν ότι η παρουσία τους και μόνο σε ένα κουβούκλιο και ο διακοσμητικός τους ρόλος δεν είναι αρκετός για να αποσοβήσουν περιστατικά επίθεσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ποιος είναι ο ρόλος των αστυνομικών στα δημόσια νοσηλευτήρια εάν όχι να διατηρούν τη τάξη και να διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ασθενών εκεί κ. Υπουργέ;
Η φύλαξη των νοσηλευτηρίων από αστυνομικούς κατάντησε μια βολική μετάθεση με διακοσμητικό ρόλο με τους αστυνομικούς σε πολλές περιπτώσεις όπως και αυτή, να μην βρίσκονται καν στο σημείο φύλαξης για να αντιμετωπίζουν τέτοιους είδους περιστατικά με τα λεβεντοπαλίκαρα να φεύγουν κύριοι διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμα τους.

Οι επαγγελματίες υγείας δεν είναι υπόχρεοι να ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές κ. Ιωνά όταν αστυνομικοί που πληρώνονται από το φορολογούμενο πολίτη δεν είναι εκεί για να κάνουν τη δουλειά σας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

 

 

 


Close