«Με έκλεισαν σε κλουβί και με φώναζαν τανκ» - Το Bullying στη Ραφαέλα από τη Λάρνακα που έχασε 53 ολόκληρα κιλά (Φωτογραφίες)

«Με έκλεισαν σε κλουβί και με φώναζαν τανκ» - Το Bullying στη Ραφαέλα από τη Λάρνακα που έχασε 53 ολόκληρα κιλά (Φωτογραφίες)

28/09/2017 - 07:10
topika-sponsor-logo
Της Άντρης Θρασυβούλου

Ο Αμερικανός μουσικός τζαζ, Σκοτ Χάμιλτον είχε πει κάποτε ότι η χειρότερη αναπηρία στη ζωή είναι η κακή συμπεριφορά. Αυτό ισχύει περίτρανα στην ιστορία της 18χρονης Ραφαέλας Αποστόλου από τη Λάρνακα η οποία ανοίγει την καρδιά της στην OffsiteCy και εξιστορεί τις δυσκολίες που πέρασε και το bullying που δέχθηκε από συμμαθητές της στο σχολείο λόγω παχυσαρκίας μέχρι τη στιγμή που κατάφερε με πείσμα και δύναμη ψυχής να χάσει 53 ολόκληρα κιλά. 

Από την τρυφερή ηλικία των 13 ετών η Ραφαέλα ξεκίνησε να βάζει επιπλέον κιλά. Στα 16 της χρόνια η ζυγαριά έδειχνε 110 κιλά. 

Ήταν ένα παιδί εσωστρεφές που τα κρατούσε όλα μέσα της όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια. 

Από την Α' Γυμνασίου ξεκίνησε να δέχεται σκληρό bullying από τους συμμαθητές της. «Αντιμετώπισα τόσο πολύ bullying που με έκαναν να μισήσω τη ζωή μου. Μια ''φίλη'' με έκλεισε σε κλουβί όπου έβαζαν μέσα κάδους σκουπιδιών στο σχολείο και μου έλεγε θα σε βγάλουμε όταν χάσεις τα κιλά σου... Οι υπόλοιποι απλώς κοίταζαν κανείς δεν έκανε κάτι. Της έλεγα να σταματήσει και με φώναζε ''τανκ''», θυμάται η Ραφαέλα που τότε δεν έλεγε σε κανέναν αυτά που αντιμετώπιζε. 

Bullying και από καθηγητές

Το Bullying συνεχίστηκε όχι μόνο από συμμαθητές της αλλά και από ορισμένους καθηγητές. Όπως αναφέρει η ίδια, καθηγήτρια γυμναστικής της είχε πει χαρακτηριστικά: 

«Έλα να κάνεις γυμναστική να χάσεις κανένα κιλό. Πώς έγινες έτσι;»

Η Ραφαέλα επέστρεφε στο σπίτι και ξεσπούσε σε λυγμούς. Ούτε η οικογένεια της δεν γνώριζε τι περνούσε στο σχολείο.

Η αλλαγή στη ζωή της

Πριν από περίπου δυο χρόνια η Ραφαέλα αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας. Μια θεία της της πρότεινε τον Διαιτολόγο, Τάσο Αναστασίου στον οποίο όπως αναφέρει χρωστά πολλά καθώς με τη δική του βοήθεια κατάφερε να χάσει 53 κιλά. «Είναι ο ήρωας μου. Με θέληση και επιμονή κατάφερα να υλοποιήσω τον στόχο μου ενώ την ίδια στιγμή ορισμένοι που δεν πίστευαν ότι θα χάσω τα κιλά, μου έλεγαν ότι περιμένουν να αποτύχω... Με πλήγωσε πολύ αυτό. Μου δημιούργησαν φόβους αλλά με πείσμωναν περισσότερο. Η μητέρα μου ήταν βράχος δίπλα μου και με στήριξε πολύ. Όταν ''έπεφτα'', αυτή με ''σήκωνε''.»

Η Ραφαέλα έχασε με τη βοήθεια του διατροφολόγου της τα πρώτα 20 κιλά σε πέντε μήνες και μετά ξεκίνησε να πηγαίνει στο γυμναστήριο. «Μου πήρε συνολικά έναν χρόνο και έξι μήνες για να χάσω και τα 53 κιλά. »

«Να μιλάτε για το bullying»

Όταν τη ρωτάμε ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει στα παιδιά που δέχονται bullying λόγω των κιλών τους ή γενικότερα λόγω της εμφάνισης τους, η 18χρονη απαντά ότι θα πρέπει να μιλάνε γι' αυτά που τους συμβαίνουν τουλάχιστον στους γονείς τους.

«Αρκεί να έχεις θέληση και επιμονή και μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Να μην τα παρατούν και να θέσουν στόχους για να χάσουν βάρος με υγιεινή διατροφή και άσκηση και όχι με δίαιτες που υπόσχονται γρήγορο χάσιμο βάρους.»

Ο επόμενος στόχος της 18χρονης είναι να σπουδάσει και η ίδια διατροφολόγος για να μπορέσει να βοηθήσει συνανθρώπους της με πρόβλημα παχυσαρκίας. Της το ευχόμαστε ολόψυχα!

 

 

Διαβάστε εδώ: Η σημασία της αποταμίευσης - επένδυσης για τον οικονομικό προγραμματισμό

Close