Την Παρασκευή επιστρέφουν στην Κύπρο η μικρή Μαριέ και η μητέρα της – Όλες οι λεπτομέρειες

Την Παρασκευή επιστρέφουν στην Κύπρο η μικρή Μαριέ και η μητέρα της – Όλες οι λεπτομέρειες

12/10/2017 - 11:57
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αύριο Παρασκευή το πιθανότερο επιστρέφουν στην Κύπρο η μικρή Μαριέ – Ελένη και η μητέρα της από το Όσλο της Νορβηγίας. Όπως πληροφορείται η OffsiteCy απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες  πριν το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν σήμερα.

Η μητέρα της Μαριέ «πέταξε» για τη Νορβηγική πρωτεύουσα την περασμένη Δευτέρα μετά την παράδοση του Νορβηγού πατέρα στις νορβηγικές Αρχές. Την ίδια ώρα, άρχισαν και οι διαδικασίες για να ανταμώσουν ξανά μετά από έξι μήνες μητέρα και κόρη κάτι που έγινε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017. Εξάλλου, το βράδυ της Τετάρτης η μητέρα της τετράχρονης έδωσε κατάθεση στην νορβηγική Αστυνομία.

Λίγες ώρες προηγουμένως αφέθηκε ελεύθερος ο Νορβηγός πατέρας της Μαριέ Τόρκελ Γκρίμσρουντ, ο οποίος τελικά πέφτει στα μαλακά και θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για κακοποίηση ανηλίκου και όχι για απαγωγή.

Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο της οικογένειας Λάρη Βραχίμη,  εάν ο πατέρας δεν θα δικαστεί στη Νορβηγία για την απαγωγή θα μπορεί να παραμείνει σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του που εκκρεμεί, ώστε να δικαστεί στην Κύπρο για την απαγωγή, εάν καταστεί δυνατόν να συλληφθεί.

Προσοχή από Επιτροπή Δημ. Δεοντολογίας
Με αφορμή την επιστροφή της Μαριέ και της μητέρας της στην Κύπρο η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία προτρέπει όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους να χειρισθούν το θέμα έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της μικρής, αλλά και το δικαίωμα της οικογένειας για ιδιωτική ζωή.

 Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης ότι φωτογραφίες και άλλες λεπτομέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είχαν σκοπό την υποβοήθηση της ανεύρεσης της μικρής και από τη στιγμή που ο σκοπός αυτός εκπληρώθηκε, τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι δεν νομιμοποιούνται να δημοσιεύσουν αυτές τις φωτογραφίες, οποιαδήποτε και να είναι η προέλευσή τους.
 


Close