Η ΚΟΠ ζητά από Γεν. Εισαγγελέα έρευνα για τις καταγγελίες Φαίδωνος για τα στημένα (Βίντεο)

Η ΚΟΠ ζητά από Γεν. Εισαγγελέα έρευνα για τις καταγγελίες Φαίδωνος για τα στημένα (Βίντεο)

12/10/2017 - 13:34

Η ΚΟΠ με σημερινή της επιστολή προς το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη ζητά να διερευνηθούν οι δηλώσεις που έγιναν από τον Δήμαρχο Πάφου αναφορικά με στημένους αγώνες και αν υπάρχουν υπεύθυνοι, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η επιστολή της ΚΟΠ:

Σας επισυνάπτουμε μέρος των δηλώσεων που έκανε ο Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, στην εκπομπή του Κώστα Πρίγκιπα «Πρίγκιπας Saturday Night», το Σάββατο, 07.10.2017, στο Σταθμό SIGMA, οι οποίες όπως θα δείτε και εσείς μιλούν με δυσφημιστικό τρόπο για το ποδόσφαιρο.
 
Επειδή οι καταγγελίες είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν, παρακαλώ όπως δώσετε οδηγίες για να κληθεί ο κ. Φαίδωνος να δώσει λεπτομέρειες για τις καταγγελίες, που έχει κάνει για να εξιχνιαστεί η υπόθεση και αν υπάρχουν υπεύθυνοι, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
 
Λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ενεργήσετε άμεσα.

Τι είπε ο Φαίδωνος

Ο Δήμαρχος Πάφου, στην συγκεκριμένη εκπομπή απαντούσε σε ερωτήσεις πολιτών, όταν σε μια στιγμή μια πολίτης τον ρώτησε εάν γνωρίζει πως μπορεί η Ομόνοια να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο κ. Φαίδωνος απάντησε: «Υπάρχει ένας τρόπος και εκεί. Ξέρεις ότι παλιά έχει πρωταθλήματα και κύπελλα τα οποία τα έπαιρναν με φακέλους. Πήγαινε ένας φάκελος με €65.000 και να τον τίτλο του κυπέλλου. Ένας τέτοιος τίτλος πριν από λίγα χρόνια με €65 χιλιάδες».

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για το κατά πόσον μπορεί μια ομάδα να πάρει τίτλο με €65 χιλιάδες, όπου και απάντησε, «αν είσαι στον τελικό τότε το διασφαλίζεις να το πάρεις».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 3:30 στο βίντεο:

 


Close