Πιερής: Το κτήριο - «φάντασμα» της Λεμεσού κοντά σε επενδυτές (Φωτογραφίες)

Πιερής: Το κτήριο - «φάντασμα» της Λεμεσού κοντά σε επενδυτές (Φωτογραφίες)

13/11/2017 - 07:56
Δεν θα κατεδαφιστεί λέει ο εκκαθαριστής
Της Άντρης Θρασυβούλου

Έχουν περάσει περίπου 40 ολόκληρα χρόνια από τότε που το κτήριο «φάντασμα» Πιερής στη Λεμεσό, απέμεινε εγκαταλελειμμένο χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί.

Στο έρμαιο ναρκωμανών που έβρισκαν καταφύγιο εκεί, το κτήριο το οποίο στέκεται για τόσα χρόνια επιβλητικό στη Λεωφόρο Ομονοίας, φαίνεται ότι οδεύει προς... το φως στο τούνελ.

Δύο επενδυτές έχουν εκδηλώσει σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στην OffsiteCy, ο εκκαθαριστής, Δρ Κώστας Φραντζής έντονο ενδιαφέρον για να το αγοράσουν. Στη μια περίπτωση πρόκειται για γνωστό Κύπριο επιχειρηματία και στην άλλη μια Λιβανέζικη τράπεζα.

Όπως πληροφορούμαστε από τον κ. Φραντζή, το ποσό που ζητείται είναι 3,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο έπειτα από μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, η αντοχή των υλικών είναι πολύ καλή εκτός από 3-4 κολόνες οι οποίες θα χρειαστούν επένδυση. Δίνοντας τέλος στα σενάρια κατεδάφισης του κτηρίου που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, ο εκκαθαριστής αναφέρει στην OffsiteCy ότι το κτήριο δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί εκτός από τον τελευταίο 14ο όροφο.

Οι «περιπέτειες» 

Η ανέγερση του κτηρίου ξεκίνησε το 1975 από την εταιρεία Pieris Estates και δύο χρόνια αργότερα οι εργασίες διακόπηκαν άδοξα όταν η εταιρεία πτώχευσε με το έργο να μένει ανολοκλήρωτο. Έχει αποπερατωθεί μόνο το 40% του έργου. 

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ενώ είχε προπωλήσει γραφεία σε διάφορους στη Λεμεσό πήρε τα χρήματα χωρίς ποτέ να τα επιστρέψει λόγω της πτώχευσης. 

Όπως αναφέρει ο κ. Φραντζής με την πώληση του κτηρίου η οποία πιστεύει ότι θα γίνει εφικτή σύντομα, θα δοθούν αποζημιώσεις σε όλους όσους δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για 15 άτομα. 

Με το πέρασμα του χρόνου, αρκετοί επενδυτές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του κτηρίου, ωστόσο μέχρι σήμερα η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, ενώ αρκετές μελέτες έχουν διεξαχθεί για την βιωσιμότητα του μεταξύ άλλων και μία από το ΤΕΠΑΚ, καθώς και από το αρχιτεκτονικό γραφείο,  ECA Architects & Associates. 

Το κτήριο διαθέτει γραφεία με 23 καταστήματα και 79 χώρους στάθμευσης στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.

Ο εκκαθαριστής βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο Λεμεσού και τον Δημοτικό Μηχανικό, Αντώνη Χαραλάμπους και οποιαδήποτε ενέργεια γίνει μετά από την πώληση θα είναι υπό την επίβλεψη του.

 


Close