Καδής: «Έδρασε με παρορμητισμό ο λειτουργός – Πειθαρχικές ευθύνες»

Καδής: «Έδρασε με παρορμητισμό ο λειτουργός – Πειθαρχικές ευθύνες»

14/11/2017 - 11:35
Ανέλυσε τα επόμενα βήματα
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Έδρασε με παρορμητισμό ο δημόσιος λειτουργός ο οποίος φέρεται να δημοσιοποίησε τα δοκίμια των εξετάσεων εκπαιδευτικών της 06ης Νοεμβρίου 2017. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο Προεδρικό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής μετά την προκαταρκτική μελέτη του πορίσματος που παρέλαβε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου το πρωί. Ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες του λειτουργού οφείλετο σε ανθρώπινο λάθος το οποίο χαρακτήρισε όμως απαράδεκτό, όπως απαράδεκτες ήταν οι ενέργειες δυο άλλων λειτουργών.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα γι’αυτό την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 θα ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό ανεξάρτητου εξωτερικού ερευνώντα λειτουργού. Ταυτοχρόνως, το πόρισμα θα σταλεί εντός της ημέρας στον Γενικό Εισαγγελέα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Υπουργός ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα ακούστηκαν πολλές παραπλανητικές πληροφορίες αφού κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν τη διαδικασία. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε ισχυρισμούς αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης και Μ.Μ.Ε. που διοχέτευσαν ότι παρόμοιο λάθος έγινε και στο μάθημα της Λογοθεραπείας, αλλά όπως είπε κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
 

Ο κ. Καδής μίλησε και για την καταγγελία του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γ. Γεωργίου ότι σύζυγος θεσμοθέτη συμμετέχει στις εξετάσεις κάτι που μέσω έρευνας αποδείχθηκε αναληθές. Σε σχέση με τους οκτώ λειτουργούς του Υπ. Παιδείας που φέρονταν να είχαν σχέση με τις εξετάσεις, η έρευνα ανέφερε ο κ. Καδής κατέδειξε ότι προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες αλλά όχι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι κάποιοι βολεύονται και δεν θέλουν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία όμως θα ολοκληρωθεί.

 


Close