«Όφειλε να ακολουθήσει τις διαδικασίες ο εθνοφρουρός – Υπόδειγμα ο Αξιωματικός που κατηγορείται» - Η άλλη άποψη για την καταγγελία περί ξυλοδαρμού

«Όφειλε να ακολουθήσει τις διαδικασίες ο εθνοφρουρός – Υπόδειγμα ο Αξιωματικός που κατηγορείται» - Η άλλη άποψη για την καταγγελία περί ξυλοδαρμού

14/11/2017 - 15:36

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αλλά και οι συζητήσεις για την καταγγελία εθνοφρουρού ότι χτυπήθηκε από Διοικητή σε στρατόπεδο στη Λεμεσό.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος διοικητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Υπ. Άμυνας Χριστόφορο Φωκαϊδη μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα που ολοκληρώθηκε.

Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε ότι φυσικά και είναι καταδικαστέα η βία και αν αποδειχτούν οι καταγγελίες, ο διοικητής πρέπει να τιμωρηθεί.

Παρόλα αυτά τα σχόλια της... κυπριακής κοινωνίας στα social media δεν είναι μονόπλευρα αφού αρκετοί είναι που κάποιοι μιλούν για υπερβολές της πλευράς του εθνοφρουρού. Επαναλαμβάνουμε ότι η έρευνα θα δείξει τι πραγματικά έγινε.

Δύο παρεμβάσεις στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ υποστήριξαν πάντως τον Αξιωματικό που κατηγορείται. Συγκεκριμένα μίλησε ο Χρίστος Μάρκου Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Λεμεσού. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά στην Κύπρο στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια και διασύρονται ονόματα αξιωματικών χωρίς να γνωρίζει κανένας τα πραγματικά γεγονότα. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι υπόδειγμα και λειτουργεί και σαν πατέρας των εθνοφρουρών στο στρατόπεδο του. Δεν έχει καμία σχέση με τα όσα καταγγέλλει ο φαντάρος. Ο εθνοφρουρός όφειλε να γνωρίζει και να σεβαστεί τον στρατιωτικό νόμο. Όφειλε να ακολουθήσει τις διαδικασίες. Όφειλε να αναφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες το παράπονο του με τη σωστή διαδικασία και όχι να βγαίνει στα κανάλια». 

Και δεύτερη παρέμβαση από τηλεθεατή τον κ. Δήμο Σκέμπετζη, στρατιωτικό, ο οποίος υποστήριξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον αξιωματικό και είναι πεπεισμένος ότι δεν υπέπεσε σε παράπτωμα: «Γνωρίζω πολύ καλά τον εν λόγω αξιωματικό. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι συμπεριφέρθηκε ή βιαιοπράγησε σε στρατιώτη της μονάδας. Είναι άριστος αξιωματικός και γνωστός για την καλοσύνη του. Είμαι πεπεισμένος ότι η έρευνα θα δείξει ότι ο Αξιωματικός δεν υπέπεσε σε κανένα παράπτωμα»


Close