6 νεκρές αγελάδες στις παραλίες του Παραλιμνίου και του Πρωταρά (Φωτογραφίες)

6 νεκρές αγελάδες στις παραλίες του Παραλιμνίου και του Πρωταρά (Φωτογραφίες)

04/12/2017 - 14:40
topika-sponsor-logo
Έκαψαν τη μια με ξύλα και λάστιχα χωρίς να ενημερώσουν κανέναν
Της Άντρης Θρασυβούλου

Έξι νεκρές αγελάδες ξεβράστηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου σύμφωνα με πληροφορίες της OffsiteCy. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμος Παραλιμνίου όπως πληροφορούμαστε, δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σχετικά με τον εντοπισμό των νεκρών ζώων, ώστε να προβεί σε έλεγχο σε ότι αφορά τη σήμανση τους ή σε πιθανό ενδεχόμενο ασθένειας.

Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλο Πίπη, ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξη του σχετικά με τον εντοπισμό των ζώων.

Οι αγελάδες εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Σειρήνα, στο αλιευτικό καταφύγιο του Παραλιμνίου και στον κόλπο της Περνέρας.

Μάλιστα, στην μία εκ των έξι περιπτώσεων, οι υπάλληλοι έκαψαν τη νεκρή αγελάδα η οποία εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου ΛΕΥΚΟΛΛΑ, με ξύλα και λάστιχα. Το συμβάν έγινε στις 19 Νοεμβρίου όταν εργάτες του Δήμου βρέθηκαν στην περιοχή και εντόπισαν την αγελάδα η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαν να την μετακινήσουν καθώς η περιοχή ήταν βραχώδης και το ζώο σε αποσύνθεση, προέβηκαν στην καύση του ζώου με αυτόν τον πρωτάκουστο τρόπο. Την συγκεκριμένη πράξη καταδικάζει σε δηλώσεις του στην OffsiteCy, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης. 

''Η αγελάδα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα οι εργάτες να προβούν σε αυτή την πράξη η οποία είναι καταδικαστέα. Δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες ως έπρεπε και το θέμα διερευνάται ενώ έγιναν συστάσεις στους υπαλλήλους'', όπως δηλώνει στην OffsiteCy, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Σε ότι αφορά την ''πηγή'' του κακού, κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά, όπως αναφέρει ο κ. Πυρίλλης, πως καταλήγουν οι νεκρές αγελάδες στην θαλάσσια περιοχή του Παραλιμνίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως πλοία τα οποία τις μεταφέρουν τις πετάνε στη θάλασσα.

Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών: Απαράδεκτος ο τρόπος χειρισμού

Σε δηλώσεις της στην OffsiteCy, η Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν το θέμα οι εργάτες του Δήμου Παραλιμνίου, κρίνεται ως απαράδεκτος. Σύμφωνα με την κ. Ξάνθου, ο τρόπος είναι ενδεικτικός της κακής πληροφόρησης και εκπαίδευσης των Δήμων σε ότι αφορά το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εργασίες που αφορούν περιπτώσεις εντοπισμού νεκρών ζώων.

Μάλιστα, η κ. Ξάνθου αναφέρει ότι καύση λαστίχων απαγορεύεται παγκύπρια και καλεί τους αρμοδίους να επιβάλουν τα πρόστιμα που προνοεί η νομοθεσία και τον Δήμο Παραλιμνίου να διαβεβαιώσει ότι έχει προχωρήσει στη μετεκπαίδευση των υπαλλήλων και να επιστήσει την προσοχή στο παράνομο της πράξης τους.

 

Πηγή: 
Φωτογραφίες: ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον σας!

Close